Arad

Îngrijirea tenului este necesară chiar și în vacanță

Îngrijirea tenului este necesară chiar și în vacanță

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 4 saptamani si 13 ore
Vizualizari
80

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Îngrijirea tenului nu este o sarcină tocmai ușoară, din cauză că pielea acoperă tot corpul nostru. Cei care călătoresc des în locuri uscate cu mult praf sau chiar în inima deșertului, știu cât de dificil este să menții pielea curată, hidratată și cu un aspect tânăr. Aerul uscat și razele aspre ale soarelui sunt o combinație care distruge foarte rapid celulele pielii. Tenul neprotejat facilitează apariția ridurilor și poate chiar să formeze pete maronii sau leziuni canceroase. Cu toate acestea, cei care își îngrijesc minuțios pielea în fiecare zi pot întârzia apariția ridurilor și pot evita apariția petelor, catifelată, lucioasă și plină de vitalitate, și își pot păstra frumusețea radiantă pentru mult timp.

Deșertul și implicit toate locurile cu climat uscat, sunt locuri cu temperaturi ridicate și aride. Deși lipsa umidității din aer poate fi un mediu bun pentru organism (mai puține dureri la nivelul articulațiilor și mai puțină friabilitate), aerul uscat poate însemna degradarea rapidă a pielii. Apa reprezintă 75% din piele și poate fi rapid absorbită din celulele pielii pe întreg parcursul zilei și de aceea, pentru a menține hidratarea pielii trebuie să bem mulă apă și eventual să ținem o dietă bazată pe legume bogate în apă, evitând sarea, cofeina, băuturile alcoolice, țigările și alte produse care grăbesc procesul de deshidratare a organismului și implicit a pielii.

Pe lângă toate acestea, îngrijirea tenului implică și hidratarea directă a pielii cu creme hidratante de zi si de noapte, dar și cu produse de curățare foarte delicate care nu conțin substanțe chimice. Produsele naturale cum ar fi mușețelul, cojile proaspete de castravete, planta aloe vera, extractul de ceai alb, etc, sunt ingrediente calmante care ar trebui să stea la baza produselor pe care le folosiți.

În funcție de tipul tenului dumneavoastră trebuie să optați pentru produsele cele mai corecte. Dacă aveți pielea foarte uscată trebuie să folosiți produse de hidratare și curățare cremoase, care hidratează intens și protejează tenul mai mult timp. În produsele de îngrijire a tenului găsiți diverse formule pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru tenurile cu multe probleme, grase sau cu acnee.

Dacă locuiți la malul mări sau poate doar adorați vacanțele pe litoral, principala grijă este să folosiți creme sau pulverizatoare cu protecție solară ridicată.

Chiar dacă apa sărată a mării este un exfoliant natural eficient, există multe alte elemente la care pielea noastră este expusă într-o zi fierbinte la plajă. Nisipul, praful, murdăria și alte particule care se lipesc de pielea noastră, pot cauza foarte probleme tenului nostru, astfel că este 100% necesar să nu săriți peste momentul de îngrijire a tenului mai ales că în ziua de astăzi în magazinele de profil, găsim diverse produse cosmetice care facilitează foarte mult această sarcină, cum ar fi:

  • Perii Lameila 2 in 1 pentru curățare facială și masaj, perii din fibră sintetică și silicon cu ventuză de prindere în diverse culori
  • Dispozitive umidificatoare pentru ten Focstar NanoSpray 300nm, care hidratează în profunzime, portabile, de 30ml, în diverse culori
  • Kituri 4 in 1 Lamiela pentru dozare, preparare și aplicare a măștii faciale, cu bol, spatulă, pensulă și set de 3 măsuri.

Dacă o să petreceți mult timp la piscine, trebuie să țineți cont de faptul că toate piscinele au apa tratată cu mult clor și alte produse de purificare pentru a evita infecțiile cu anumiți germeni și bacterii. Este deosebit de important să continuați să vă protejați pielea în toate situațiile în care vă aflați, mai ales că în cazul clorului deși este folosit pentru un lucru bun, expunerea pielii la aceeași substanță poate avea o sumedenie de repercusiuni asupra pielii noastre, cum ar fi:

  • îmbătrânirea prematură a celulelor cauzată de deshidratare și de deteriorarea stratului de proteine de la nivelul pielii
  • erupții cutanate, iritații și mâncărimi cauzate de dezechilibrul pH-ului
  • producție excesivă de uleiuri datorată de dezechilibrul pH-ului
  • acnee cauzată de înfundarea porilor și de producția excesivă de ulei.