Arad

Informatii utile despre metalele pretioase

Informatii utile despre metalele pretioase

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
2192

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Informatii utile despre metalele pretioase

Cele mai uzitate metale pretioase in productia de bijuterii sunt aurul, argintul si platina.

AURUL
Aurul in stare pura este de 24k de culoare galbena, moale cu densitatea de 19.258g/cm cub si are punct de topire la cca. 1100 grade celsius cu titlul de 999,99/1000. Este cel mai maleabil si cel mai ductil dintre metale si cunoscut din cele mai vechi timpuri, folosit la confectionarea bijuteriilor si podoabelor ritualice. Este exploatat din ape curgatoare sau prin minerit.

Aurul este inalterabil in apa si nu rugineste. Aurul pur se aliaza cu alte metale pentru a creste rezistenta metalului, schimbarea culorii si pentru a micsora pretul materialului.
Daca se aliaza aurul de 24k cu, cupru rezulta aur rosiatic (roze), daca se aliaza cu mai mult argint rezulta aur galben (putin verzui), iar daca aurul de 24k se aliaza cu aliaj special pentru aur alb (nichel si alte metale neferoase speciale) rezulta aur alb.

ARGINTUL
Argintul este cel mai alb dintre metale cu densitatea de 10.5 grame cm cub si cu punctul de topire 960 grade celsius. Argintul se aliaza cu usurinta cu majoritatea metalelor deoarece este prea moale pentru a fi utilizat in stare pura se foloseste cu,cupru in industria bijuteriilor.

PLATINA
Platina este un metal pretios de culoare alba cu nuanta de cenusiu. Metal cu proprietati si calitati exceptionale s a folosit la fabricarea aparaturii de laborator si a anumitor instrumente de mare precizie. Foarte greu si dens de 21.5 gr/cm cub, platina se topeste mult mai greu decat aurul si argintul respectiv 1775 grade celsius. Este inoxidabil si se poate alia cu majoritatea metalelor.
Platina se foloseste in confectionarea bijuteriilor de mare valoare.

Casa de Bijuterii Noblesse
Timisoara, Strada Capitan Damsescu, nr. 40
Telefon: 0721331744

Filtre stire

Data crearii: Luna trecuta, Anul curent