Arad

Imaginea personala mai buna in functie de masina pe care o detii?

Imaginea personala mai buna in functie de masina pe care o detii?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Vizualizari
1179

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Imaginea personala mai buna in functie de masina pe care o detii?

Cine ar fi crezut ca masina pe care o ai poate transmite informatii valoroase despre tine si te poate ajuta sa ai o imagine de sine imbunatatita? In functie de ce masina ai, ceilalti te pot vedea puternic, atragator sau chiar mai tanar.

O cercetare a unor profesori de la Universitatea de Tehnologie Melbourne, Australia a lansat niste rezultate conform carora calitatile obiectelor care le detinem ajung sa se transfere asupra noastra, a celor care le detin. Acest fenomen se numeste “Efectul produsului” si reprezentativ este exemplul Porsche. Barbatii care detin o masina Porsche sunt perceputi de catre ceilalti ca fiind mai tineri, mai puternici si mai atragatori.

Am ajuns in perioada in care nu mai cumparam produse doar pentru utilitatea lor, ci si pentru semnificatia lor. Pe langa analiza aspectelor tehnice la cumpararea unei noi masini, clientul se gandeste si la stilul de viata si la statut. De exemplu, cei care cumpara masini electrice, sunt oameni responsabili ce se gandesc la protejarea mediului.

Concluziile studiiilor de psihologie realizate pe ipoteza “automobilul detinut imbunatateste imaginea personala” sunt:
  • Detinatorii de Mercedes-Benz Clasa C par a fi mai educati, mai tineri, mai inalti si cu o situatie financiara mai buna decat cei care au un Proton.
  • Barbatii care au un Bentley au parut mai atragatori in comparatie cu barbatii care au Ford Fiesta.
  • O masina BMW ajuta barbatii sa para mai masculini, cu “un grad mai ridicat de testosteron” decat cei care conduc un Peugeot.

De asemenea, tipologiile de barbati pot fi clasificate si in functie de tipul de masina ales. De exemplu, masina eleganta denota un tip serios si stilat. Masina de teren este caracteristica unui tip aventurier, dornic de experiente inedite. O masina sport se potriveste unui tip monden si sociabil, pe cand o masina vintage se potriveste unui tip classy si inteligent.

In concluzie, tipul de masina ales poate fi o prelungire a personalitatii individului sau a confirmarii unor calitati. Mai mult, recunoasterea sociala, atat de placuta atunci cand este pozitiva, si statutul social pot fi definite de tipul de masina condus.