Arad

Iată 5 sfaturi pe care mecanicii auto le dau întotdeauna șoferilor începători

Iată 5 sfaturi pe care mecanicii auto le dau întotdeauna șoferilor începători

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 7 luni si 3 saptamani
Vizualizari
217

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru mulți dintre cei care se află la volan de puțin timp, provocările tehnice sunt dificile decât cunoașterea regulilor de șofat. Multitudinea de piese și felul în care funcționează pot pune probleme celor care nu au cunoștințe de mecanică auto. De aceea, este indicat să stăpânești și aceste aspecte mai puțin atrăgătoare ale experienței de șofer.

Pune în aplicare aceste sfaturi de la mecanicii auto dacă abia ai început să conduci

1. Informează-te cu privire la piesele mașinii

Un autoturism este alcătuit din mecanisme și piese complexe, iar majoritatea șoferilor au doar cunoștințe de bază legate de acest domeniu. Din nefericire, există șanse ca atunci când te afli la volan un element se poate defecta, lucru care te va pune în dificultate. Deși multe dintre aceste situații necesită asistență tehnică specializată, este necesar ca și tu să înțelegi ce anume s-a întâmplat. Este posibil ca stilul tău de condus sau ceva ce ai făcut în timpul șofatului să fi produs defectarea respectivă.

2. Învață semnificația tuturor indicatorilor de pe bordul autoturismului

Una dintre cele mai sigure metode de a fi la curent cu starea mașinii și a posibilelor probleme este să stăpânești simbolurilor care îți oferă indicații pe bordul mașinii. Dacă unul dintre indicatori devine roșu trimite semnale luminoase, cel mai probabil semnalizează existența unei defecțiuni. Mulți șoferi începători amână să descopere care este rolul fiecărei iconițe, însă acest lucru îi va sabota în timp ce se află la volan.

3. Nu ezita să ceri ajutorul atunci când întâmpini o problemă

Nu trebuie să fii cuprins de rușine dacă mașina ta s-a defectat sau pare că are o problemă. Dacă ai pe cineva cunoscut în zonă care te poate ajuta, este recomandat să apelezi cât mai rapid la sprijinul acestuia. În caz contrar, poți suna direct la o companie care oferă ajutor specializat. În situația în care nu poți lua legătura telefonic cu nimeni, îndrăznește să ceri ajutorul polițiștilor rutieri sau chiar colegilor de trafic. Întotdeauna vei găsi pe cineva dispus să acorde o mână de ajutor.

4. Nu neglija inspecțiile tehnice

Pentru a reduce șansele ca ceva să fie în neregulă cu autoturismul, asigură-te că ești la zi cu inspecțiile tehnice periodice. Experții care evaluează starea mașinii te vor anunța dacă mașina prezintă probleme, dacă are nevoie de reparații sau piese noi, precum anvelope allseason sau plăcuțe de frână. Pentru cauciucuri la prețuri avantajoase, accesează site-ul anvelope-oferte.ro. În plus, reține că obligativitatea acestor inspecții este reglementată prin lege.

5. Fă chiar tu verificările de întreținere a mașinii

Există o serie de controale pe care o poți face chiar tu, înainte să pornești la drum cu autoturismul, măcar o dată la câteva zile. Verifică nivelul lichidelor necesare funcționării mașinii, precum antigelul și soluția de curățare a parbrizului, presiunea roților, ștergătoarele și sistemul de iluminare.

Așadar, nu neglija importanța acestor recomandări de la mecanicii auto, buni cunoscători ai mașinilor cu care se deplasează mare parte din populație. Vei observa în timp că merită să investești timp și atenție în întreținerea mașinii.

Sursa foto: pexels.com