Arad

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Grădina - oaza ta de liniște în miezul verii. Sfaturi pentru începători

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 3 zile
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
523

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Simți uneori nevoia să te reconectezi cu natura. Iubitorii de natură trebuie să știe că o mică grădină poate fi amenajată chiar și pe terasă sau balcon, în cazul în care nu dispun de o casă cu curte. De asemenea, spațiul din fața blocului poate fi amenajat astfel încât să profiți din plin de farmecul plantelor decorative sau aromatice.

Grădinăritul - un hobby la îndemână Împarte spațiul corespunzător

În funcție de rezultatul la care vrei să ajungi, poți împărți spațiul în două, trei sau mai multe zone: una decorativă, alta pentru mirodenii, o alta pentru plante medicinale etc. Ține cont și de aspectul pe care vrei să îl obții, dar și de zona în care tipurile de plante s-ar dezvolta cel mai bine. De asemenea, este bine de știut că există combinații benefice și altele mai puțin fericite. Spre exemplu, floarea soarelui nu permite altor plante să se dezvolte în preajma ei, pe un diametru de aproximativ 12-13 cm. Ceapa și usturoiul au efecte negative asupra legumelor cu păstăi (mazăre, fasole), iar morcovii nu fac casă bună cu mărarul.

Decide ce fel de plante vrei să ai: perene sau anuale

Arbuștii sunt plantele perene cele mai puțin pretențioase. În funcție de preferințele tale, îi poți lăsa să crească natural sau îi poți modela în diverse forme. Arbuștii sunt foarte potriviți și pentru a delimita anumite zone ale grădinii, amplasați astfel încât să formeze un gard viu. Și aici ai două opțiuni: poți alege arbuști decorativi sau fructiferi. De exemplu, câteva cuiburi de viță de vie își pot găsi cu ușurință loc în orice grădină. Majoritatea plantelor aromatice și medicinale sunt anuale. Asta înseamnă că va trebui să le sădești în fiecare primăvară. Legumele au același regim: se plantează primăvara, iar vara și toamna se recoltează. Îți poți face propriul stoc de semințe pentru anul următor lăsând câteva dintre ele să ajungă la maturitate.

Fă-ți propriul kit de ustensile

Vei avea nevoie de câteva lucruri necesare oricărui grădinar – fie profesionist, fie amator. Printre acestea se numără mănușile, foarfecele, uneltele pentru plantat și săpat. În funcție de activitățile pe care ți le propui, poți adăuga și accesorii de grădină alte ustensile șialte ustensile. Spre exemplu, Homelux.ro oferă o varietate de instrumente utile și elemente decorative cu ajutorul cărora îți poți personaliza spațiul după propriile gusturi.

Nu uita de udare și fertilizare

Nu toate plantele au aceleași necesități. Atunci când cumperi semințe sau butași, informează-te despre regimul de udare și fertilizatorii potriviți pentru fiecare soi în parte. Este recomandabil să grupezi în aceeași zonă vegetalele cu necesități similare. De luat în calcul este și de câtă lumină au nevoie plantele respective: unora le place să se afle în plin soare, iar altele se dezvoltă mai bine în zone umbrite. Toate aceste amănunte sunt valabile atât pentru verdețurile crescute în grădină, cât și pentru cele din ghiveci sau jardinieră.

Grădinăritul este o activitate relaxantă, dar și utilă. Astfel, îți poți asigura o rezervă de flori proaspete din primăvară și până în toamnă. Pe de altă parte, nu ai nevoie de foarte mult spațiu pentru a beneficia de plante aromatice, care vor da mai multă savoare mâncărurilor tale. Chiar și în zilele în care nu ai timp sau nu îți permiți o ieșire la iarbă verde, te poți bucura de frumusețea plantelor în propriul tău spațiu.

Sursă foto: pixabay.com

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro