Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Fluorescența geodelor

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
638

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fluorescența geodelor este un fenomen optic observat încă din secolul al XIX-lea. O mică parte a geodelor pot prezenta diferite grade de fluorescență cu diferite intensități. Acest fenomen optic rar de emisie a fluorescenței face parte din luminescența mineralelor și se întâlnește la aproximativ 15% din geode spre deosebire de fluorescența diamantelor care se întâlnește la aproximativ 30% din acestea.

Identificarea și clasificarea gradului de fluorescență se face prin expunerea geodei la lumina U.V. atât cu unde U.S. cu o bandă de emisie de 353 nm cât și cu unde U.L. cu o bandă de emisie de 365nm. Identificarea și clasificarea se face într-o cameră întunecată (obscură) în condiții speciale. Originea fenomenului de fluorescență este foarte variat în funcție de tipul geodei și originea acesteia.

Este cunoscut faptul că geodele sunt formate din agregate de minerale, mineraloizi sau alte elemente chimice. În momentul în care geodele sunt expuse la lumina U.V. lumina este absorbită de către atomii de bor, uraniu, mangan, crom sau alte elemente chimice din structura atomică a geodei absorb (asimilează ) lumina U.V. și o retransmit diferit cu diferite intensități de grade și culori. Când geodele sunt formate din agregate cu minerale diferite acestea pot expune o fluorescență spectaculoasă multicoloră cu diferite grade de intensitate, prezența acestora într-o singură rocă făcându-le deosebit de atractive din punct de vedere comercial.

Spre deosebire de diamante sau alte minerale cu stucturi chimice regulate, gradul de fluorescență al geodelor este distribuit inegal sau zonal cu diferite intesități. Acest fenomen cu distribuție neregulată a gradului de fluorescență se datorează prezenței elementelor chimice în agregate, zonal. Identificarea și clasificarea fluorescenței pietrelor prețioase și a geodelor sprijină gemologii în identificarea eventualelor tratamente ale pietrelor prețioase și a originii acestora.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro