Arad

Filarmonica de Stat din Arad va participa la Festivalul George Enescu

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
1928

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Corul Academic al Filarmonicii de Stat din Arad va fi prezent la cea de-a XX-a editie a Festivalului si Concursului International „George Enescu" care se va desfasura anul viitor in Bucuresti.


Prezenta pe scena de concerte a Festivalului alaturi de cele mai renumite orchestre, formatii camerale, corale, solisti sau dirijori, reprezinta pentru multe ansambluri simfonice si corale romanesti un eveniment unic, prin care orice ansamblu profesionist isi certifica maiestria.


"Succesele formatiei corale a filarmonicii aradene, mai ales cele reputate pe parcursul ultimilor ani, cu precedere in cadrul Festivalului de la St. Margarethen editia 2007 si 2009, au reusit sa-i convinga pe organizatorii Festivalului Enescu. Astfel, s-a decis participarea Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad in cadrul concertului care va avea loc in data de 7 septembrie 2011 avand in program Simfonia a V –a de George Enescu" - spune Rodica Talmaciu, directorul Filarmonicii de Stat Arad.


Corul aradean va evolua pe scena de concert a Festivalului in cadrul unei colaborari cu Filarmonica „Banatul" din Timisoara sub bagheta maestrului Peter Ruzicka.


sursa: vestic.ro