Arad

Anunt Gold Scoala de dans Ballroom Dance Arad

Scoala de dans Ballroom Dance Arad - cursuri de dans sportiv pentru copii: latino si standard - cursuri de balet pentru copii - cursuri de street dance pentru copii - cursuri de karate pentru copii - cursuri de modeling pentru copii

FC UTA Arad

Detalii club sportiv

Adresa
Arad
Telefon
0257214249
Social links
Categorie
Cluburi sportive
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
4919

Voteaza & Distribuie

Prezentare club sportiv

FC UTA Arad

Clubul de fotbal UTA a fost fondat în anul 1945 de baronul Francisc Neuman, patron al mai multor fabrici din Arad: Fabrica de textile, Fabrica de spirt și drojdie. Stadionul a fost construit de baron având modelul stadionului Arsenal din Londra.

De la înfiinţarea sa, UTA a câștigat de 6 ori titlul de Campioană a României și de 2 ori Cupa României. În 1970 a eliminat din Cupa Campionilor renumita echipă Feyenoord Rotterdam, campioana Europei en-titre. UTA deţine încă titlul neoficial de campioană a Provinciei, având cele mai multe titluri câștigate dintre echipele dinafara Bucureștiului.

UTA a dat fotbalului mare pe parcursul anilor nume ca: Farmati, Bonyhadi, Lereter, Petschovsky, Brosovszky, Domide, Axente, Bíró, Duckadam, Coraș, etc.

UTA este o echipă iubită. A avut și are un număr mare de fani și simpatizanţi în Arad, în ţară și în străinătate.
În ultimii ani, echipe de conducere lipsite de viziune, de respect pentru tradiţia și istoria clubului au dus simbolul UTA în pragul dispariţiei printr-un management defectuos și iresponsabil.

Un grup de iniţiativă arădean compus din primarul Aradului, consilierii municipali, Suporter Club UTA, glorii de altădată ale UTA-ei, universităţile din Arad, Asociaţia Judeţeană de Fotbal din Arad, oameni de afaceri și manageri de fotbal, a luat hotărârea de a salva cel mai important simbol al orașului nostru. UTA continuă tradiţia „Bătrânei Doamne” printr-un club funcţional, cu baze sănătoase, ce își desfășoară activitatea transparent, în baza unui plan de management sportiv și financiar realist dar ambiţios.

Noul drum al UTA-ei a început în liga a IV-a, cu o echipă formată din jucători arădeni foarte tineri, alături de câţiva jucători cu mare experienţă, simboluri ale Aradului, care s-au întors acasă pentru acest proiect.

Filtre club sportiv

Sporturi: Fotbal