Arad

Fapte de încălcare a Codului Vamal, sesizate de jandarmi

Fapte de încălcare a Codului Vamal, sesizate de jandarmi

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
771

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Azi, 17 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Pieței ”Fortuna” din municipiul Arad, două persoane de sex feminin, care ofereau trecătorilor spre comercializare, țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Jandarmii au luat măsura identificării persoanelor, în speță două femei cu vârsta de 55 respectiv 37 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad, care aveau asupra lor 83 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci.

Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,Colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform Legii nr. 86/2006 (actualizată) privind Codul Vamal al României.