Arad

Facultatea de Stiinte Juridice

Facultatea de Stiinte Juridice

Detalii facultate

Adresa
Arad, Bulevardul Revolutiei, nr. 94
Telefon
0257214890
Social links
Categorie
Facultati
Modificat
acum 6 luni si 17 ore
Vizualizari
2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Stiinte Juridice din Arad

Facultatea de Stiinte Juridice
, ca parte integranta a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, a constituit inca de la inceput o alternativa viabila si cu nimic mai prejos decat invatamantul de stat. De aceea, principiile care statueaza functionarea ei de la inceputuri si pana astazi sunt cele stabilite de Legea invatamantului nr. 84/1995, la care se adauga Carta Universitara si propriile regulamente.

Corpul didactic este compus atat din personalitati ale stiintelor juridice, cat si din cadre locale care sunt in cea mai mare parte doctori sau doctoranzi in drept, fapt ce este meritoriu si dovedeste emulatia existenta. imbinarea practicii cu teoria se realizeaza pe doua cai: atat prin actul de predare si de seminarizare, cat si prin clinica juridica, care are ca obiect dobandirea abilitatilor necesare practicarii profesiei de jurist.

Activitatile didactice sunt completate de cercetarea stiintifica. Aceasta din urma se concretizeaza prin organizarea anuala a Sectiunii Juridice din cadrul "Zilelor Academice Aradene", publicarea in periodicele interne sau internationale si in publicatiile Facultatii de Stiinte Juridice: ?Studii Juridice", ? Dreptul si societatea romaneasca", ? Drept si cultura.

Cladirile in care se desfasoara cursurile si seminariile sunt proprietatea Universitatii, baza didactico-materiala insumand peste 12.500 mp. in afara de amfiteatre, sali de curs si de seminarii, la dispozitia procesului de invatamant si de cercetare sunt laboratoarele de criminalistica si de limbi moderne, Centrul pentru informare si integrare europeana, cabinetul pentru protectia drepturilor omului.

Promotiile de absolventi de pana acum reprezinta tot atatea etape si realizari ale dascalilor si ale absolventilor, deopotriva. Fostii studenti sunt astazi, in buna parte, magistrati, avocati, jurisconsulti, notari, functionari publici, cadre didactice universitare.

Filtre facultate

Tip institutie: Privata
Tip locatie: Particulara