Arad

Facultatea de Stiinte Economice

Facultatea de Stiinte Economice

Detalii facultate

Adresa
Arad, Strada Liviu Rebreanu, nr. 86
Telefon
0257213066
Categorie
Facultati
Modificat
acum 6 luni si 17 ore
Vizualizari
3647

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Stiinte Economice din Arad

a luat fiinta in primul an de functionare a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, respectiv in anul universitar 1990-1991. Prin H.G. nr.568/1995 s-a acordat autorizatie de functionare provizorie pentru Facultatea de Marketing, Management, Informatica, profil economic, specializarea marketing, durata de studii 5 (cinci) ani curs de zi si 6 ani curs fara frecventa, iar din octombrie 1996 pentru specializarea Administrarea Afacerilor. Prin O.U. nr.128/ 26.10.2001 s-a acordat acreditarea pentru Facultatea de Marketing, Management, Informatica, profil economic, specializarea Marketing, durata de studii 4 (patru) ani curs de zi si 5 (cinci) ani curs fara frecventa.

In prezent facultatea functioneaza cu specializarile Marketing, Administrarea afacerilor, Contabilitate si informatica de gestiune si Economia comertului turismului si serviciilor, avand durata studiilor de 3 ani la zi,invatamant la distanta si frecventa redusa. invatamantul la distanta a fost introdus in universitate incepand cu anul universitar 2002 - 2003.

Impreuna cu Prefectura, Primaria si Camera de Comert si Industrie, s-a ajuns la concluzia ca se manifesta o lipsa acuta de specialisti in domeniul economic, apreciindu-se ca numarul si rolul acestora se va amplificaan conditiile trecerii la economia de piata.

S-a analizat baza materiala si posibilitatile de asigurare cu cadre didactice, ajungandu-se la concluzia ca facultatea cu profil economic din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad va putea functiona in bune conditiuni. in acelasi timp s-a avut in vedere specificul geografic al zonei care consta intr-un mare numar de localitati cu densitate mare a populatiei, unite prin cai si mijloace de transport potrivite, lucru ce permite naveta studentilor, implicand cheltuieli reduse de intretinere. in plus judetul Arad, fiind amplasat la granita de vest a tarii cu mai multe puncte de trecere a frontierei, prin cai ferate si rutiere, constituie o premisa pentru intense relatii economice externe.

Specializarea aleasa la inceput in cadrul facultatii a fost corelata cu conditiile si cerintele locale de personal economic; in acelasi timp reprezentand o alternativa fata de specializari care se regasesc in modulele de pregatire de la universitatile de stat.

Disciplinele de invatamant relativ noi pentru aceasta perioada in tara noastra (marketing, management, cibernetica economica, cercetarea si dezvoltarea produselor, etc.) care au fost cuprinse in planurile de invatamant sunt corespunzatoare cerintelor actuale ale profesiei alese de studenti si se aliniaza tendintei de reducere a numarului de ore saptamanal realizand o mai buna orientare a pregatirii pentru specializari care grupeaza mai bine principalele cunostinte necesare specializarilor propuse. in acest sens au fost elaborate si noi planuri de invatamant.

Filtre facultate

Tip institutie: Privata
Tip locatie: Particulara