Arad

Facultatea de Medicina Dentara

Facultatea de Medicina Dentara

Detalii facultate

Adresa
Arad, Strada Liviu Rebreanu, nr. 86
Telefon
0257259691
Categorie
Facultati
Modificat
acum 6 luni si 17 ore
Vizualizari
4574

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Medicina Dentara din Arad

Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara a fost acreditata prin H.G.696/2000 si prin Legea nr. 240/2002 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 291/30.04.2002, o data cu acreditarea institutionala a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad.

Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara UVVG Arad este certificata din punct de vedere al calitatii academice la nivel national prin calificativul ARACIS: "Grad de incredere ridicat" acordat institutional in anul 2007. Prin acreditarea institutionala a Universitatii de Vest „Vasile Goldis" din Arad aceasta are toate drepturile prevazute de legea invatamantului. Misiunea si obiectivele Faculatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara a Universitatii de Vest „Vasile Goldis" Arad integreaza noul concept al "medicinei fara granite", in contextul strategiei generale de integrare a Romaniei in structurile Europene, diplomele eliberate fiind recunoscute pe plan international.

In prezent Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara a Universitatii de Vest „Vasile Goldis" Arad asigura un sistem medical educational coerent, diversificat ca oferta academica, bazat pe norme unanim acceptate in invatamantul academic national si european, cu toate formele de educatie medicala postuniversitara, ca Institutie de Invatamant Superior Organizatoare de Doctorat prin Ord. MEC. 4811/17 August 2005.

Cadrul educational este variat, in educatia medicala a viitorilor absolventi, in programele sociale, de pregatire postuniversitara si in educatia medicala continua a medicilor.

Curricula academica si continutul programelor analitice ale Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara cu specializarile sale, precum si programele masterale si doctorale, respecta sistemului european al creditelor transferabile (ECTS). Creditele si continutul curricular sunt compatibilizate national si sunt in concordanta cu normele impuse de Uniunea Europeana. Centrarea metodelor de invatare pe student este unul dintre obiectivele majore in eforturile depuse pentru ridicarea permanenta a calitatii procesului didactic in ideea integrarii Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara in Spatiul European al Educatiei si Cercetarii.

Filtre facultate

Tip institutie: Privata
Tip locatie: Particulara