Arad

Facultatea de Inginerie

Facultatea de Inginerie

Detalii facultate

Adresa
Arad, Strada Liviu Rebreanu, nr. 86
Telefon
0257213066
Categorie
Facultati
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
3539

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Inginerie din Arad

Este o facultate tanara, infiintata in anul 2004, care functioneaza cu doua specializari: Silvicultura si Management in alimentatie publica si Agroturism. Ambele specializari functioneaza cu forma de invatamant zi, ciclul I licenta, durata studiilor este de patru ani iar numarul de credite de studii transferabile este de 240. Facem mentiunea ca specializarea Silvicultura, provine din fostul Colegiu Universitar de Silvicultura, autorizat provizoriu prin HG nr. 1609/2004, care in urma aprobarii Consiliului National de Evaluare Academica si Acreditare din 17 Mai 2005, a fost transformat in specializarea Silvicultura, in cadrul Facultatii de Inginerie.
Misiunea Facultatii este aceea de a forma specialisti pentru o gospodarire durabila a padurilor si pentru o eficienta gestionare a unitatilor de alimentatie publica si agroturism.

Curricula academica organizata conform procesului de la Bologna 1999, este una europeana care ofera mai multe sanse de insertie profesionala. Pe o piata a muncii nationala si europeana tot mai dinamica s-a avutin vedere ca absolventii facultatii de inginerie sa se poata realiza profesional in: silvicultura, la ocoale silvice de stat si private, exploatari forestiere, proiectari de constructii si drumuri forestiere, cinegetica, arhitectura peisagera, protectia mediului, turism si management agroturistic. Nu in ultimul rand prin cursul de metodica specializarii, absolventii Facultatii de Inginerie au posibilitatea sa functioneze in invatamant.

Filtre facultate

Tip institutie: Privata
Tip locatie: Particulara