Arad

Excursie de weekend la Brașov

Excursie de weekend la Brașov

Detalii

Categorie
Stiri Turistice
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
1430

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cauți o excursie de weekend cu plecare din București? Încearcă o escapadă în Brașov. Ai nenumărate modalități de a-ți petrece timpul liber și de fiecare dată vei vedea că o să găsești marele oraș de sub Tâmpa diferit. Într-un weekend obișnut, fără Sărbători naționale, Brașovul este o destinație ușor de atins. În condiții normale de tranzit din capitală până în marele oraș nu faci mai mult de două ore jumătate, incluzând o scurtă oprire. Povestea se schimbă în perioada micilor vacanțe când Drumul Național 1 devine supra-aglomerat. Odată ajuns în Brașov, întotdeauna vei găsi opțiuni de cazare pe bugetul și gustul tău. Iar dacă te întrebi ce să faci în Brașov, începe prin a vizita orașul vechi.

Brașov un motiv de sine stătător pentru o excursie

Orice turist ajuns în Brașov își începe periplul de pe strada Republicii, alunecând agale în zona pietonală până la Piața Sfatului. Casele cu aer săsesc medievale te îmbie să cauți povestea din spatele fiecărei construcții. Chiar și pentru cei mai puțin atrași de arhitectură, Centrul Vechi spune o poveste. Mergi apoi agale spre zidurile înnegrite de fum și vreme ale Bisericii Negre și admiri clădire cu clădire până la porțil vechi ale orașului. Ecaterina și Schei spun o poveste a localnicilor transilvani din Brașov. Apoi te minunezi pe strada Sforii și, ca să îți condimentezi excursia, mergi pe orice străduță lăturalnică. Încercă să vezi orașul prin ochii localnicului medieval, urcă în bastioane, plimbă-te pe lângă zidurile vechii cetăți și vei surprinde viața Brașovului diferit !

Un circuit de o zi a fortificațiilor

Nu întîmplător am spus fortificații, ca să ai de unde alege. Poți face un circuit cetatea Râșnov- Castelul Bran, poți alege să vizitezi biserica fortificată de la Prejmer, parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Dacă dorești o experiență cuprinsă între cultură și experiența rurală, alege să vizitezi Viscri și biserica fortificată din sat. Ascunsă de drumurile populate, așezarea are un aer idilic, de liniște profundă rurală. Odată ajuns la biserică, nu rata să vizitezi și muzeul folcloric din pereții cetății, e unic! (poti apela la serviciile unei companii de transfer aeroport sau transferuri private intre orase daca doresti sa te bucuri in intregime de tot ceea ce poate oferi Brasovul)

Aventură în Brașov

Grație peisajului muntos, aventura e la ea acasă. Dacă iubești excursiile provocatoare de adrenalină, Brașovul are multe de oferit! Dacă iarna poți alege schi, snowboard, vara, în schimb, ai o paletă largă de experiențe și activități pe care să le trăiești: tiroidiană pe Cheile Zănoagei, motocros la Zărnești, drumeții pe nenumărate trasee montane, zbor cu parapanta din Poaina Brașov.

Nu sta pe gânduri! Două ore de condus pentru o experiență de viață e un efort mic!

Filtre

Destinatii: Romania