Arad

Electrocauterizarea

Electrocauterizarea

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 19 ore
Vizualizari
1338

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Electrocauterizarea este o metoda chirurgicala care implica introducerea unui curent de frecventa inalta intr-o anumita zona din organism, cu scopul de a indeparta tesut nedorit, de a inchide vase sanguine sau de a crea o incizie chirurgicala.

Electrocauterizarea este o procedura sigura, utilizata in mod frecvent in dermatologie pentru a indeparta tesuturi nedorite. Tehnica cauterizarii presupune arderea unei parti pentru a indeparta sau inchide o portiune, ceea ce distruge anumite tesuturi, cu scopul de a opri evolutia si de a indeparta excrescentele nedorite. Indepartarea leziunilor se face sub anestezie locala cu Xilina, tratamentele fiind complet nedureroase.

Leziunile care pot fi indepartate cu ajutorul electrocauterului sunt:
- papiloamele si condiloamele
- leziuni benigne produse de anumite tulpini ale virusului papiloma uman(HPV)
- veruci vulgare (negi), veruci plantare si veruci plane-leziuni produse tot unele tulpini ale virusului papiloma (HPV)
- molluscum contagiosum
- leziuni produse de un virus din familia poxviridae
- hemangioame si stelute vasculare
- botriomicom (granulom piogen)
- keratoze actinice si keratoze seboreice
- alte formatiuni benigne nepigmentare (nev sebaceu, molluscum pendulum, keratoacantom etc)
- epiteliom bazocelular de dimensiuni mici.

Pe langa acestea, electrocauterizarea se mai foloseste pentru deschiderea in vederea evacuarii a furunculelor, hidrosadenitei, chistului sebaceu mic, efectuarea hemostazei in timpul interventiilor chirurgicale etc.

Este important ca, in cazul anumitor leziuni, inainte de tratarea lor cu ajutorul electrocauterului, sa se efectueze o DERMATOSCOPIE pentru aprecia corect oportunitatea alegerii electrocauterizarii ca tehnica de tratament deoarece anumite leziuni cutanate NU trebuie cauterizate, ci excizate chirurgical (de exemplu epitelioamele spinocelulare, nevii pigmentari de orice fel, melanoamele).

In cazul leziunilor produse de virusi,precum si a leziunilor nepigmentare, electrocauterizarea este o procedura sigura, eficienta si accesibila ca pret iar vindecarea este rapida si fara cicatrici importante (cu cat leziunea este mai recenta, cu atat cauterizarea lasa o arsura mai mica si mai superficiala iar vindecarea este mai rapida).
In cadrul Centrului Medical Profilaxia puteti beneficia de ELECTROCAUTERIZAREA leziunilor la pretul de 80 RON/leziune (pentru leziuni de dimensiuni mari ca si molluscum pendulum, botriomicom, keratoze seboreice etc) sau 80 RON/cmp (leziuni mici ca si papiloame, condiloame, molluscum contagiosum, veruci plane) si DERMATOSCOPIA cu videodermatoscop performant.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro