Arad

Efectele alcoolului asupra corpului

Efectele alcoolul asupra corpului

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Vizualizari
1156

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este bine sa consumam un pahar de vin, champagnie, palinca, whisky sau orice alt tip de alcool? Dar dacă nu ne rezumam doar la un pahar consumat? In cele ce urmeaza vom vedea efectul alcoolului asupra corpului uman.

Efectele alcoolul asupra corpului

1 - alcoolul are efect deshidratant. Corpul vrea sa scape repede de alcool si il elimina prin rinichi. Corpul are nevoie de si mai mult lichid, pe care il ia din celule pentru a elimina cat mai repede si usor toxina alcoolica. Daca acest proces este suprasolicitat, poate influenta si agrava, gradul de mahmureala.

2 - Alcoolul afectează capacitatea de a primi feedback-ul adecvat. Alcoolul are tendinta sa scada sensibilitatea terminatiilor nervoase si reduce simtul tactil. Dacă la masaj avem căldură și presiune profundă, o persoană nu ar putea să simta dacă presiunea ar putea fi dăunatoare sau benefica, pentru ca nu simte. Cu alte cuvinte simtul tactil este abolit partial si temporar.

3 - Alcoolul afecteaza judecata. Alcoolul are multe efecte chimice asupra creierului, in special creste nivelul norepinefrinei, un neurotransmitator responsabil de cresterea excitatiei si impulsivitatii, precum si o reducere in controlul impulsului nervos.

4 - Alcoolul are cele mai mari efecte asupra cortexului prefrontal al creierului. Aceasta zona este responsabila cu luarea de decizii si gandirea rationala, ambele sunt afectate negativ dupa consumul de alcool. Cortexul prefrontal are de asemenea control asupra comportamentului agresiv. De aceea alcoolicii au tendinta de a fi agresivi, deoarece cortexul prefrontal le “dicteaza” acest comportament deviant.

5 - Alcoolul reduce consumul de energie in cerebel. Cerebelul este responsabil de controlul activitatii motrice ale corpului si mai presus de orice este responsabil de coordonarea fizica.