Arad

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro

Diasporitul și sultanitul

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1150

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Diasporitul sau diasporul provine din limba greacă și înseamnă diasporă și este o gemă naturală care provine în principal din Turcia, dar a fost descoperit pentru prima oară în Rusia și S.U.A în 1801. Diasporitul (diasporul) este una din puținele geme naturale alături de alexandrit care prezintă proprietatea de schimbare a culorii. Diasporitul are duritatea relativ mare 6,5-7 pe scara lui Mohs.

Diasporitul sau sultanitul prezintă clivaje unidirecționale și orizontale iar acest lucru face ca șlefuirea acesteia să fie mult mai dificilă decât în cazul altor geme naturale. Este bine de știut că numele de sultanit sau csarit sunt denumiri comerciale pe când mineralul în sine se numește diasporit (diaspor). În majoritatea cazurilor sultanitul întâlnit în bijuterii este sintetic făcut în laborator de mâna omului. Cu toate acestea sultanitul sintetic este foarte plăcut ochiului iar culorile sunt mai intense decât la cel natural.

Diferențe
Diasporitul natural prezintă clivaje orizontale și incluziuni naturale vizibile cu ochiul liber.
Sultanitul sintetic nu prezintă incluziuni vizibile și clivaje.

Prețul
Prețul diasporitului în general este cuprins între 50 și 200 dolari/carat în funcție de intensitatea culorii,forma și transparența acestuia.

Diasporitul și sultanitul se identifică și certifică de către gemologi.

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/