Arad

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Diamantele perfecte - săgeți și inimi

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1088

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este cunoscut faptul că din minele de diamante se extrag cantități impresionante de diamante și cu toate acestea diamantele sunt foarte scumpe. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că din totalul diamantelor extrase, sub 30% din totalul acestora sunt ,,potrivite,, pentru șlefuire și montarea lor în bijuterii.

Acest lucru se întâmplă datorită culorii improprii sau a multiplelor incluziuni, lucru care le face complet neatractive ochiului uman.

Un alt criteriu deosebit de important în frumusețea incomparabilă a diamantelor este șlefuirea finală (finish grade). Din totalul diamantelor șlefuite sub 1% dintre acestea prezintă calități optice și fizice aproape perfecte. Aceste diamante se numesc diamante ,,Săgeți și inimi,, respectiv Hearts and Arrows.

Când privim diamantele de sus prin tablă se vede efectul de ,,săgeți,, iar la observare prin pavilion se vede un efect de ,,inimi,,.

Acest efect vizual deosebit se datorează principalelor cinci elemente respectiv:
- unghiul pavilionului
- unghiul coroanei
- mărimea tablei
- lungimea rondistului
- lungimea fațetelor stea.

Diamantele săgeți și inimi se mai numesc diamante XXX respectiv excellent cut,excellent symmetry, excellent polish. Identificarea lor se face cu o lupă specială diferită de lupele obișnuite și de către gemologi specialiști.

Un diamant gradat cu sintagma săgeți și inimi poate să-i dubleze prețul. Diamantele săgeți și inimi sunt cele mai speciale diamante din punctul de vedere al șlefuirii.

Filtre stire

Data crearii: Luna trecuta, Anul curent