Arad

De ce tot mai mulți arădeni aleg șemineul pe lemne în detrimentul centralelor pe gaz!

De ce tot mai mulți arădeni aleg șemineul pe lemne în detrimentul centralelor pe gaz!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
2466

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În ultima vreme, tot mai multi clienți din Arad, Sibiu sau București, au început să descopere și să aprecieze design-ul spectaculos, atmosfera magică, dar și randamentul căldurosului semineu pe lemne, în detrimentul soluțiilor clasice de încălzire pe gaz! Nici măcar nu este dificil să înțelegem motivele pentru care acest dispozitiv, a devenit tot mai popular când vine vorba despre soluții alternative de încălzire casnică. Șemineele pe lemne sau pe peleți, reprezintă puținele surse termice ce reușesc, nu doar să ofere căldură caselor noastre, dar să le și înfrumusețeze cu stiluri arhitecturale de poveste, scrise în funcție de preferințele și personalitatea fiecărui client în parte.

Totuși, dacă îți dorești să ai parte de un șemineu cu adevărat calitativ și care să te țină o viață, apelează cu încredere la echipa PEFOC! Companie 100% românească, cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali în întreaga țară (inclusiv în Banat), se mândrește cu peste două decenii de activitate în comercializarea și montajul profesional al tuturor tipurilor de șeminee. Așadar, în acest articol ne-am hotărât să apelam la specialiști și să împărtășim cu voi, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, atunci când alegem un focar semineu potrivit - tipul materialului din care este confecționat.

Focarele din fontă se bucură de durabilitate mai mare, radiază mai mult, permițând acumularea unei mase semnificative de căldură și distribuirea uniformă a acesteia pentru mai mult timp, chiar și după ce focul a încetat să mai ardă. Totuși, raportul arderii materialului lemnos în relație cu cantitatea de căldură eliberată, nu se compară cu randamentul oferit ca și în cazul focarelor șamotate, rezultând un consum mai mare de lemne, dar și cantități mai mari de cenușă sau depuneri de reziduuri specifice arderii.

Focarele șamotate standard, spre deosebire de cele din fontă, au rezultate mai bune în timpul arderii, diminuând astfel reziduurile și depunerile pe sticlă. Șamota facilitează dezvoltarea unei temperaturi mai mari în camera de ardere, singurul dezavantaj fiind că aceasta este un material consumabil și în funcție de exploatare, va trebui să fie înlocuită în timp, dar nu mai devreme de 4-5 ani.

Focarele premium de lux din oferta Pefoc, se diferențiază de restul gamei, atât prin calitatea materialelor folosite în procesul de producție - șamotă arsă cu rezistență mecanică mai bună, oțel cu compoziție mai mare de carbon, vopsea anti-zgârieturi, cât și prin tehnologia revoluționară de ardere a lemnului, care va determina un randament de peste 80% în condiții ideale (minim dublă combustie, obligatoriu ardere etanșă, ardere pe vatră etc.)

Un alt factor important în vederea alegerii focarului potrivit este necesarul termic pentru locuință. Înainte de toate, focarul trebuie privit ca o sursă alternativă de încălzire a casei, un aspect care trebuie tratat ca atare, criteriile pentru alegerea corectă a modelului de focar depinzând de anumite variabile: spațiul în care se va amplasa șemineul (suprafața, niveluri, deschidere, etc), înălțimea acestuia, precum și greutatea, numărul de încăperi care se doresc a fi suplimentate termic.

În concluzie, șemineul pe lemne tradițional, este mult mai mult decât un obiect decorativ ce arată bine în sufragerie! Fiind vorba despre soluții complexe de încălzire pe bază de foc, va trebui să acordăm o atenție sporită montajului și punerii în funcțiune, la cele mai înalte standarde de siguranță pentru casă și familie.

Pe site-ul oficial pefoc.ro te așteaptă o echipă întreagă de meșteri calificați să ofere servicii complete de instalare și mentenanță profesională, dar și un stoc propriu complet de șeminee, focare de toate felurile - tradiționale din fontă, focare șamotate standard sau premium, focare pentru semineu decorativ, alături de o întreagă gamă de accesorii și materiale destinate universului fascinant al încălzirii neconvenționale!

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro