Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

De ce sunt speciale procesoarele Intel Xeon?

De ce sunt speciale procesoarele Intel Xeon?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
878

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Intel Xeon reprezintă brandul de procesoare special create şi concepute pentru staţiile grafice, pentru servere, laptopuri de lucru şi pentru alte sisteme. Ţinând cont de faptul că sunt procesoarele cu cel mai ridicat grad de performanţă, cu un număr crescut de nuclee, nu se găsesc pe device-urile obişnuite, destinate uzului de zi cu zi. În continuarea acestui articol vom stabili de ce sunt speciale procesoarele Intel Xeon, vom trece în revistă câteva avantaje ale procesoarelor Xeon, şi vom vorbi puţin despre denumirile pe care le putem întâlni pentru procesoarele Xeon.

Denumirea modelelor Xeon

La prima vedere, denumirea unui procesor Intel Xeon poate să fie ceva mai dificilă, având drept exemplu modelul Intel Xeon E7-4820L v2. Din acest motiv, cei de la Intel au hotărât să modifice puţin denumirile pentru a putea face mai uşoară alegerea clienţilor în ceea ţine un astfel de procesor. Mai exact, procesoarele din gama Xeon vor primi denumirea unor metale, în funcţie de performanţa pe care acestea o vor putea oferi. Mai exact, cele mai performante procesoare din gama Xeon vor fi cele “Platinum”, în timp ce următoarele categorii în ordine descrescătoare vor fi Gold, Silver şi Bronze. Modificări urmează să apară şi în ceea ce ţine performanţa.

Să vorbim puţin şi despre ce ar reprezenta toate numere şi literele ce se regăsesc în prezent în numele acestor procesoare. Păstrăm exemplul de mai sus, respectiv Intel Xeon E7-4820L v2: Xeon reprezintă denumirea brand-ului; E7 face referire la linia de producţie, acesta fiind un procesor din cea mai înaltă gamă, celelalte modele fiind E5 şi E3. Acum să trecem la celelalte cifre: 4 este numărul maxim de procesoare ce pot fi într-un nod (1, 2, 4 sau 8); 8 este numărul pentru socket-uri; iar 20 reprezintă numărul SKU. Astfel, dacă intenționați să achiziționați un laptop refurbished premium, un server sau workstation ve-ți regăsi astfel de denumiri pentru proceseoarele Xeon de la producatorul Intel.

Mai pot fi identificate şi denumiri precum Alpha Suffix sau litere precum L, M sau W care să evidenţieze faptul puterea scăzută, versiunea mobilă sau faptul că procesorul este pentru un workstation. Totodată, se identifică şi denumirile Alpha Preffix, dar şi litera X ce arată performanţa, litera L ce arată puterea bine optimizată sau litera E ce arată mainstream-ul. Acel V2 din finalul denumirii vine de la denumirea vvariantei de procesor, care poate să fie de la V2 şi până la V4.

Cele mai mari avantaje ale procesoarelor Intel Xeon

Odată ce am vorbit despre denumirea acestor procesoare şi am luat fiecare literă şi cifră în parte pentru a stabilit ce reprezintă fiecare, acum a venit momentul să vorbim despre cele mai mari avantaje ale acestor procesoare. Probabil cel mai mare avantaj este evidenţiat de posibilitate de a face multi-socket, mai exact, există plăci de bază ce au posibilitatea de a suporta chiar şi două astfel de procesoare Xeon. De exemplu, acest lucru nu este posibil pentru procesoarele din gama Intel Core.

Un alt mare avantaj este reprezentat de numărul de nuclee al unui astfel de procesor, deoarece cu cât avem mai multe nuclee, cu atât staţia ta de lucru poate să rezolve mai multe task-uri. Al treilea avantaj este reprezentat de faptul că memorie identificată pe procesor este mai mare, memoria cache, aşa cum se numeşte ea. Totodată, un alt avantaj este reprezentat de posibilitatea procesoarelor de a suporta memorii tip ECC.

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/