Arad

De ce sa efectuezi un audit SEO atunci cand achizitionezi un pachet de servere VPS?

De ce sa efectuezi un audit SEO atunci cand achizitionezi un pachet de servere VPS?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 10 luni si 2 saptamani
Vizualizari
325

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Detii un pachet de shared hosting si vrei sa treci pe servere VPS? Daca iei o astfel de decizie, inseamna ca afacerea ta online se bucura de o crestere de trafic neasteptata. Din acelasi motiv, este recomandat sa faci acum mai multe optimizari pentru motoarele de cautare.

Un audit SEO se realizeaza cu scopul de a identifica punctele slabe si tari ale site-ului, astfel incat sa se gaseasca cele mai bune solutii spre imbunatatirea pozitiilor in paginile cu rezultate Google. In urma acestuia, iti vei da seama ce elemente lipsesc si ce ai putea face pentru a obtine rezultate mai bune. Indiferent in ce nisa activezi, aceasta etapa este esentiala pentru a putea crea o strategie prin care sa-ti depasesti competitorii.

O astfel de analiza presupune sa verifici atat optimizarea OnPage, cat si profilul de link-uri externe. Drept urmare, atunci cand treci prin acest proces pe servere VPS, poate dura chiar si cateva zile pentru a face o analiza completa si complexa. Nu este obligatoriu sa angajezi pe cineva cu experienta in domeniu pentru a efectua analiza. Un audit de baza il poti face chiar tu, urmand sfaturile de mai jos!

Analizeaza cuvintele cheie

Acestea sunt esentiale pentru a putea obtine un volum specific de trafic lunar. Pentru o acuratete cat mai mare, este necesar sa iei in calcul domeniul de activitate, natura produselor si site-urile similare. In felul acesta, iti vei face o idee mai clara cu privire la ceea ce ar trebui sa cauti. Google Keyword Planner si Topics by SEOmonitor sunt doua platforme care iti permit sa descoperi cuvinte cheie noi, cu potential de trafic bun. Targetarea ulterioara a acestora se face in functie de volumul mediu de cautari lunare, dar mai ales de nivelul de dificultate.
Asigura-te ca analizezi si cuvintele competitiei. Poti face acest lucru cu ajutorul instrumentului Ahrefs. Introdu cei mai importanti cinci competitori, apoi verifica datele din raport. Pe langa cuvinte, vei afla informatii despre link-urile externe si despre modul de obtinere a traficului. Analiza aceasta este limitata in varianta gratuita, astfel ca se recomanda sa alegi versiunea platita pentru a obtine mai multe detalii.

Scaneaza site-ul

Acest lucru il poti face pe servere VPS cu ajutorul unui tool pentru crawling. Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le verifici sunt:
Meta titluri si meta descrieri - verifica daca sunt duplicate sau nu au lungimea corespunzatoare;
Headings - afla daca paginile au, in principal, taguri H1 si H2;
Link-uri care dau eroare - paginile de tip 404;
Alt si title - este necesar sa arunci o privire si peste imagini, deoarece unora dintre acestea le pot lipsi aceste attribute;
Continut - asigura-te ca nu exista continut duplicat pe niciuna dintre paginile site-ului.

Verifica indexarea

Un sitemap XML reprezinta un element critic pentru orice afacere online, deoarece acesta spune motoarelor de cautare despre structura site-ului pe servere VPS si le ajuta sa-ti identifice continutul mai usor. De aceea, este necesar sa te asiguri ca in acest document nu sunt erori. Verifica URL-urile redirectionate gresit, dar si pe cele blocate in robots.txt, iar daca ai adaugat recent multe pagini noi pe site, incearca sa faci o actualizare.

Ce avantaje SEO ofera un plan pentru servere VPS?

In primul rand, un astfel de pachet asigura o viteza superioara de incarcare a site-ului. Astfel, rata de respingere va fi mai mica si utilizatorii se vor putea bucura de o experienta placuta de navigare. Pe langa asta, ai parte de certificat SSL gratuit si alte servicii ce imbunatatesc nivelul de securitate.