Arad

De ce hrana cruda?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1073

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De ce hrană crudă?
Ca să rămânem sănătoși și frumoși!
Energia solară este transferată de plante în energie electromagnetică. Această energie se transmite organismului uman numai când aceste produse se consumă în stare crudă, deoarece fierberea distruge complet acestă energie. La fel se întâmplă și cu legumele, care conțin enzimele și bioelementele esențiale pentru viață. Prin fierbere, aceste enzime purtătoare de viață, se distrug . Sursa inestimabilă de enzime exogene o formează legumele și fructele în stare crudă, sub formă de salate și sucuri. Pe lângă enzime, fructele și legumele crude conțin vitamine, bioelemente esențiale, alături de enzime și toată gama de minerale.

Boli care se pot trata cu hrana crudă”, iată, sună uimitor, însă este adevărat, hrana de zi cu zi este cel mai bun medicament!

Dintre cele mai bune exemple, amintim:

  • - boli de piele, urticarii sau eczeme;
  • - boli ale glandelor endocrine;
  • - diabetul zaharat;
  • - boli de inimă și de tensiune crescută;
  • - boli reumatice, artrite, poliartrită reumatoidă, artroze;
  • - guta și diateza urică, scade acidul uric din sânge;
  • - boli ale sistemului nervos, depresii, epilepsie, nevoze;
  • - obezitatea, furnizând corpului calorii adevărate și senzație de saturație.
Nutriționistul european Prof. Zigelmayer ilustrează perfect schimbările biochimice totale pe care le produce căldura în hrană, cu aceste cuvinte:

Este o certitudine faptul că, gătitul alterează starea coloidală a hranei: descompune compușii moleculari complecși, alterează structura și tensiunea de suprafață a moleculelor, gradul de dispersie, tensiunea osmotică, gradul de diluție, dispersia coloizilor moleculari, capacitatea de reținere a apei și calitățile hidrofobe ale coloizilor, alterează vâscozitatea și reduce gradientul de energie… Starea crudă asigură menținerea substanțelor din hrană, previne alterarea proteinelor, prezervă sărurile minerale originale în concentrație optimă… Cu cât energiile din hrană sunt menținute în compușii și echilibrul original, cu atât mai puternic este efectul total și eficiența acestora.”

Mereu alegeri conștiente în viața voastră, în hrana de zi cu zi, spre sănătate și vitalitate maxima!

Clinica Brol Timisoara
0749 194 944