Arad

De ce este important să porți ochelari de vedere

De ce este important să porți ochelari de vedere

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
138

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ochelarii de vedere reprezintă una dintre cele mai vechi dispozitive medicale. Utilitatea lor i-a făcut să reziste peste timp, chiar dacă azi concurează cu lentilele de contact. Știința a ajutat la dezvoltarea lentilelor, dar și a celorlalte elemente care compun o pereche de ochelari bună. Vederea se poate îmbunătăți masiv cu ajutorul ochelarilor. Vederea în ceață sau lipsită de acuratețe la distanțe variabile îți poate pune multe probleme la job sau în viața personală. Ochelarii îți redau capacitatea de a vedea normal. Vizita la optometrist trebuie să fie o prioritate măcar la câțiva ani, pentru a-ți evalua vederea și purta ochelarii potriviți. Însă ochelarii trebuie și purtați, lucru pe care multe persoane ezită să-l facă. Descoperă în continuare de ce este important să porți ochelarii de vedere.

Îți îmbunătățesc vederea

Fie că ai miopie, hipermetropie sau alte probleme care pot fi compensate de purtarea de ochelari, merită să mergi la un optometrist. Acesta îți masoară exact acuitatea vizuala și iți prescrie perechea de ochelari potrivită. Lentilele te ajută să vezi mai bine focalizând lumina în locul potrivit pe retină. Mergi într-un showroom Lensa din Arad ca să te programezi la un consult optometric și să achiziționezi o pereche de ochelari potrivită.

Te scapă de simptome neplăcute

Problemele de vedere se asociază deseori cu dureri de cap, oboseală și disconfort ocular. Dacă porți ochelarii potriviți, scapi de simptomele neplăcute și duci o viață normală, în care poți performa în activitățile tale profesionale sau educative.

Te fac să arăți bine

Ochelarii atrag atenția și îți îmbunătățesc imaginea. Asociem inconștient ochelarii cu educația, lectura și inteligența. În plus, există numeroase modele de rame și lentile, deci sigur vei găsi ochelarii care te fac să arăți cool. Ramele colorate sau lentilele cu forme inedite sunt perfecte pentru persoanele care vor să iasă în evidență.

Te ajută să te aperi de soare

Cancerul de piele este, din păcate, comun și la noi în țară. Pentru că deseori oamenii merg târziu la medic, deseori este mortal. Surprinzător, până la 10% din cazurile de cancer de piele apar la pleoape [1]. Tindem să neglijăm apărarea acestei zone fragile a tegumentului de razele UV, iar aplicarea cremelor protectoare este dificilă. Ochelarii cu lentile polarizate resping razele UV. În plus, sunt utile pentru apărarea cristalinului și ale altor componente ale aparatului vizual. Lentilele heliomate ale ochelarilor de vedere te scapă și de necesitatea achiziției unei perechi de ochelari de soare. Astfel, economisești și vezi mai bine.

Te sprijină în lupta cu procesul de îmbătrânire

Nu doar articulațiile și oasele se degradează odată cu vârsta. Și ochii îmbătrânesc, iar capacitatea vizuală se reduce. În plus, odată cu vârsta pot apărea diferite afecțiuni, ca glaucomul sau cataracta. Orice persoană ar trebui să meargă regulat la oftalmolog și optometrist, iar după vârsta de 40 ani ar trebui să mergi neapărat pentru evaluarea vederii. Elasticitatea cristalinului începe să se piardă încă de la această vârstă.

Îți ușurează parcursul educațional

Suntem ființe vizuale, astfel că 80% din învățare se realizează cu ajutorul ochilor. Copiii care nu merg la control și nu poartă ochelarii de care au nevoie întâmpină dificultăți în educație. Nu doar că nu văd bine la tablă sau nu reușesc să deslușească literele din cărți ori caiete, ci obosesc și repede. Creierul face un efort suplimentar pentru a compensa neclaritatea vederii. Copiii trebuie educați să nu îi ridiculizeze pe colegii care poartă ochelari, pentru că mulți elevi îi lasă deoparte din cauza ironiilor celorlalți copii. Problemele de vedere afectează și performanțele educaționale și profesionale ale adulților, așadar nu amâna vizita la optometrist.

Ochelarii de vedere îți fac viața mai bună. Poartă-i de fiecare dată când ai nevoie și mergi regulat la optometrist pentru a-i adapta la evoluția capacității tale vizuale.

Sursa:
Clinical Characteristics and Outcome of Malignant Eyelid Tumors: A Five-Year Retrospective Study, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643352/

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-with-brown-hair-wearing-eyeglasses-1112203/