Arad

Cum tinem rozatoarele la distanta de casa

Cum tinem rozatoarele la distanta de casa

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
RDA Top
Vizualizari
1908

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ne dorim sa nu fim deranjati de rozatoare. Din acest motiv specialistul care se ocupa de deratizare ne-a dat cateva indicii si sfaturi pentru a putea sa fim feriti de invazia nedorita a ,,musafirilor,, nepoftiti.

1. Mod de viata la soareci si sobolani

Obisnuiesc sa iasa noaptea, dar de exemplu sobolanul negru apare in orice moment al zilei. Cand sobolanii sunt vizibili la lumina zilei sau apar adesea in locurile frecventate de oameni, atunci putem fi siguri ca exista o mare infestare care-i obliga sa apara ziua. Soarecele domestic obisnuieste sa se plimbe, in fiecare noapte, pe teritoriul sau, iar sobolanii prefera sa urmeze un traseu in apropierea colturilor peretilor pentru a simti siguranta.

2. Viata sociala

Sunt animale sociale, traind in grupuri mari sau mai putin numeroase, a caror descendenti provin de la o singura femela. Sunt grupuri familiare unde se stabileste o ierarhie cu unul sau doi masculi dominanti. In grupul sobolanilor gri, masculul dominant este cel ce intruneste criteriul de greutate. Zona colonizata a unei untregi populatii este impartita in cateva teritorii, ocupate de cate un grup familiar. Indivizii straini sunt recunoscuti dupa miros si sunt expulzati. In grupul soarecelui domestic, indivizii subordonati masculului dominant se hranesc si au activitate sexuala cand *sefii* sunt inactivi. Urina produce clasicul *miros de soarece* si atesta prezenta animalului pe un teritoriu.

3. Unde se refugiaza

Sobolanii infesteaza atat edificiile cat si locuri in aer liber. Sobolanul negru, de exemplu in iernile lungi si reci, traieste exclusiv in apropierea omului, in canalizari, depozite, ferme, preferand partile mai inalte si uscate. Sunt excelenti cataratori. Isi construiesc ca si refugiu,cuiburi mari, facute cu paie si frunze uscate. De asemenea, pot excava o intreaga retea subterana si traiesc acolo. Pe interiorul cladirilor isi construiesc cuiburi in cavitatile peretilor,solului si tavanului. Sobolanul gri frecventeaza, in general, canalizarile, incaperile subterane si cotetele pasarilor atat in zona urbana cat si rurala. Soarecele domestic foloseste orice refugiu pt a se adaposti si are tendinta sa traiasca foarte aproape de proviziile de alimente ale omului.

Cele mai eficiente masuri de preventie sunt:
- pastrarea mancarii in cutii sau pungi de plastic
- curatirea tuturor resturilor de mancare si scurgeri de lichide de forma imediata
- retragerea imediata a apei, mancarii si resturilor de excremente ale mascotei dvs
- pastrarea rezidurilor in pubele de gunoi, ermetic inchise
- nu lasati lichide in galetile de gunoi pe timpul noptii
- curatiti resturile de mancare de sub frigider sau de pe perimetrul bucatariei.

Pentru servicii de deratizare si dezinsectie apelati cu incredere la firma RDA Top