Arad

Cum stii daca ai o boala cu transmitere sexuala?

Cum stii daca ai o boala cu transmitere sexuala?

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1362

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cum stii daca ai o boala cu transmitere sexuala?

Din păcate, există cazuri când bolile cu transmitere sexuală nu dau nici un simptom şi pot evolua „în tăcere” luni sau ani de zile până când apar complicaţii, de exemplu infertilitatea. Nu uita! Poţi transmite infecţia partenerului sexual chiar dacă nu ai simptome. Singura modalitate de a afla cu siguranţă dacă eşti sau nu infectat este să faci analize specifice – analiza secreţiei uretrale/vaginale sau alte analize recomandate de medic.

De obicei, infecţia poate să evolueze fără să prezinţi simptome. Acestea îşi fac apariţia abia la 1-3 săptămâni după momentul expunerii, iar cele mai frecvent întîlnite sunt:

1. Durere şi senzaţie de usturime în timpul urinării
2. Secreţii vaginale anormale
3. Dureri în zona lombară
4. Dureri localizate în abdomenul inferior (în partea de jos)
5. Febră
6. Senzaţie de greaţă
7. Durere la contact sexual
8. Sângerări vaginale inexplicabile.

Cele mai frecvente simptome care apar la bărbaţi sunt: disconfort în timpul urinatului, secreţii inexplicabile (albicioase sau galbene) sau cruste la nivelul penisului, sensibilitate în zona anală şi senzaţie de usturime/mâncărime la nivelul penisului.

Articol furnizat de: doctor urolog Tigaran Dan

Filtre

Tip: Boli

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/