Arad

Cum sa reciclezi deseurile din sticla?

Cum sa reciclezi deseurile din sticla?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
112

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Intreg procesul de reciclare poate deveni simplu daca alegi sa nu te mai ocupi personal de el. Ai la dispozitie varianta de a apela la serviciile unui OTR si astfel, transferi raspunderea reciclarii catre aceasta companie. Nu mai trebuie sa stai cu grija intocmirii documentelor sau sa verifici unde trebuie sa ajunga deseurile.

Important este sa stii ca OTR-ul verifica materialele, astfel incat ele sa ajunga la colectorii finali. De exemplu, hartia si cartonul ajung la un reciclator de hartie, iar sticla ajunge la un reciclator sticla. Afla din randurile de mai jos tot ce tine de transferul de raspundere si cat de important este sa reciclezi.

Ce face un reciclator sticla?


Colectorul de sticla este acea companie care se ocupa doar de reciclarea obiectelor din sticla. Numai anumite deseuri pot ajunge la acest reciclator. De exemplu, ambalajele produselor alimentare sau bauturilor se incadreaza in aceasta categorie. Produsele de tipul: becuri, geamuri, oglinzi sau farfurii sunt reciclate de alte companii cu licenta specifica.

Cum poti recicla sticla?


Sticla este un material care se degradeaza cu dificultate si este considerat printre cele mai rezistente deseuri. Avantajul este ca poti recicla acest material la infinit, deoarece nu isi pierde din proprietati. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa reciclezi acest deseu. Un prim pas in acest proces, este acela in care colectezi sticla intr-un container specific de culoare verde. Inainte de reciclare, sticla este curatata de tot ce inseamna urme de suc, cafea sau alte alimente. Ulterior este separata pe culori. Bine este sa cunosti ca, sticla colorata va fi transformata in recipiente de aceeasi culoare, iar sticla incolora se va utiliza in diferite scopuri, cum ar fi: materie prima pentru industria alimentara, de constructii sau pentru productia diverselor obiecte decorative din sticla.

De ce sa reciclezi?


Traiesti intr-o lume tot mai sufocata de poluare si deseuri. De ce sa nu contribui si tu la pastrarea unui mediu cat mai curat, astfel incat sa-ti protejezi sanatatea si viata? Alege sa reciclezi si in felul acesta beneficiezi de multe avantaje precum, reducerea consumului de resurse naturale sau economisirea energiei.

Cum te ajuta un OTR in procesul de reciclare?


Odata ce ai incheiat un contract de colaborare cu un OTR, acesta preia din sarcina ta, tot ce tine de procesul de reciclare. Iata care sunt principalele activitati pe care le intreprinde un OTR:
·se ocupa de intocmirea raportelor de mediu;
·transmite rapoartele semestrial sau anual catre Agentia Nationala de Protectie a Mediului (ANPM);
·tine evidenta deseurilor generate de tine si reciclarea acestora;
·este intermediar intre tine si reciclatorul final.

Cum sa alegi un OTR?


Pe piata din Romania gasesti numeroase companii care pot prelua raspunderea procesului de reciclare in locul tau. Informeaza-te asupra activitatii OTR-ului inainte sa semnezi contractul de colaborare. Important este sa verifici de cati ani este pe piata, ce portofoliu de clienti detine si care sunt parerile acestora. In felul acesta te asiguri ca predai intreaga activitate de reciclare catre un partener de incredere, care te va ajuta sa gestionezi cat mai usor acest proces. Mai mult, OTR-ul va avea drept de semnatura in locul tau pentru diverse documente.

In momentul in care te-ai decis sa colaborezi cu un OTR deseuri pentru a transfera responsabilitatea procesului de reciclare, acceseaza site-ul ecologic3rambalaje.ro. Discuta cu o echipa de profesionisti in domeniu si alege un colaborator de incredere pe termen lung. In felul acesta, nu te mai preocupi de intocmirea tuturor rapoartelor si transmiterea acestora in timp util catre ANPM. Totodata elimini si riscul amenzilor din partea Garzii de Mediu.

Date de contact:
E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro
contact@ecologic3rambalaje.ro
Telefon: 0239.680.500

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389