Arad

Cum să amenajezi o cameră de relaxare la tine acasă

Cum să amenajezi o cameră de relaxare la tine acasă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 saptamani si 2 zile
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
91

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Știm că după zilele lungi și încărcate, pline de stres, abia aștepți să ajungi acasă și să te bucuri de momente de liniște în casa ta. Dacă nu simți atât de profund această stare de bine după ce ai ajuns în locuința ta, înseamnă că ai nevoie să-ți amenajezi o cameră de relaxare, acolo unde să te retragi pentru câteva momente.

Iată ce elemente nu ar trebui să-ți lipsească din această încăpere:

  • Aparat pentru aromaterapie

Aromaterapia este un o ramură a medicinei naturiste, complementare, care folosește uleiurile esențiale pentru a emana mirosuri suave, plăcute, relaxante. Poți achiziționa un aparat și câteva uleiuri esențiale naturale ce-ți vor amplifica starea de bine. Vei resimți încă de la prima utilizare beneficiile aromaterapiei, printre care se numără un somn mai profund, stare de liniște interioară, lipsa stresului și dispariția durerilor de cap.

  • Decorațiuni pentru pereți

O cameră în care te simți relaxat are nevoie de câteva decorațiuni de efect, care să-ți placă și să te reprezinte. Dacă ești fanul artei, un tablou abstract, de la pepanza.ro, poate fi expus pe unul din pereții camerei. Optează pentru o imagine cu nuanțe cât mai plăcute, cum ar fi verdele, galbenul şi albastru. Acestea sunt nuanţe revigorante, ce conferă căldură şi confort. O culoarea energizantă, ce promovează entuziasmul şi creativitatea, este portocaliul deschis.

  • Plante de interior

Plantele sunt decorațiuni ce au numeroase beneficii indiferent de încăperea în care sunt poziționate. Pe lângă faptul că aduc un aport cromatic semnificativ datorită nuanțelor plăcute de verde, ele ajută la purificarea aerului, te ajută să te relaxezi și să fii mai concentrat. Astfel, adaugă câteva ghivece cu plante pe care să le îngrijești corespunzător, nu uita să le cureți frunzele uscate și să le uzi frecvent.

  • Lumânări parfumate

Pentru a crea o atmosferă plăcută în camera de relaxare adaugă câteva lumânări parfumate. Există numeroase arome pentru care poți opta, fiecare având beneficii diverse. Spre exemplu, mirosul de vanilie relaxează mintea, corpul și elimină iritabilitatea, în timp ce parfumul de lavandă tratează insomniile și ajută la calmare.

  • Boxă portabilă

Cu siguranță ai nevoie de o boxă portabilă în camera de relaxare pentru a te bucura de melodiile preferate, ce te liniștesc. Este dovedit științific că muzica are un impact puternic asupra stării noastre de spirit, iar în funcție de melodia pe care alegem să o ascultăm, starea noastră poate fi foarte diferită.

Așadar, pune în aplicare sfaturile și ideile noastre de amenajare a unei camere de relaxare și bucură-te de o stare de bine constantă.

Sursa foto: Freepik.com