Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Cum să ai grijă corect de igiena zonei intime?

Cum să ai grijă corect de igiena zonei intime?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
1166

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Majoritatea femeilor se confruntă cel puțin o dată de-a lungul vieții cu o infecție vaginală sau cu o iritație a zonei genitale. Igiena joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății aparatului genital și poate preveni apariția disconfortului și a unor patologii infecțioase. Citește în continuare și află cum îți poți îngriji cât mai corect zona intimă.

Alegerea produselor de îngrijire

Igiena delicată a zonei intime are rolul de a preveni acumularea de secreții vaginale, transpirație și urină, fiind esențială pentru prevenirea apariției iritațiilor sau a infecțiilor. Anumite produse de îngrijire (de exemplu produsele de curățare care conțin săpunuri agresive) pot irita pielea și mucoasele vulvare sau pot chiar modifica pH-ul local, alterând flora bacteriană locală ce joacă un rol important în protejarea de infecții ale zonei intime. Optează pentru produse de curățare blânde, special formulate pentru îngrijirea zonei intime, care nu conțin parfumuri sau alte substanțe ce pot avea efect iritant [1]. De asemenea, în perioada menstruală alege să folosești tampoane mai degrabă decât absorbante. Ai grijă ca acestea să nu conțină parfumuri sau alte substanțe deodorante și schimbă tamponul la intervale scurte de timp pentru a evita apariția infecțiilor [2].

Alegerea lenjeriei

Folosește lenjerie largă, confecționată din mătase sau bumbac, de culoare albă sau nuanțe deschise. Este recomandat să eviți lenjerie confecționată din nailon, acetat sau alte fibre sintetice, în special dacă ai o piele sensibilă sau dacă ești predispusă la iritații vulvare. Aceste materiale nu permit un transfer corespunzător de căldură De asemenea, este bine să eviți pe cât posibil să porți lenjerie sau haine strâmte. Piesele de lenjerie nou achiziționate trebuie spălate înainte de a le purta. Pentru spălarea lenjeriei este recomandat să folosești detergenți blânzi și să eviți cantitățile prea mari. În plus, este bine să eviți folosirea balsamului de rufe și să limpezești cu rigurozitate lenjeria după spălare [2].

Spălăturile vaginale

Vaginul are propriul proces de auto-curățare, iar aspectul secrețiilor vaginale oferă informații despre cât de bine se desfășoară acest proces. Deși spălăturile sau dușurile vaginale sunt folosite de multe femei în cadrul rutinei de îngrijire a zonei intime, această practică poate produce dezechilibre importante ale florei vaginale, modificând răspunsul imun în fața agenților patogeni. Spălăturile vaginale au fost asociate cu un risc crescut de a dezvolta boală inflamatorie pelvină, endometrioză sau boli cu transmitere sexuală. Evită folosirea dușului vaginal în absența unei recomandări medicale în acest sens [1].

În concluzie, igiena zonei intime este un factor determinant al stării de sănătate a aparatului genital, iar respectarea regulilor de igienă te poate ajuta să previi apariția iritațiilor și infecțiilor. Discută cu medicul ginecolog și află mai multe despre cum poți avea grijă cât mai bine de sănătatea zonei tale intime.

Surse informative
  1. Chen, Ying, et al. “Role of Female Intimate Hygiene in Vulvovaginal Health: Global Hygiene Practices and Product Usage.” Women's Health, vol. 13, no. 3, 2017, pp. 58–67., doi:10.1177/1745505717731011.
  2. “Vulvar Care.” Cleveland Clinic, 23 Mar. 2018, my.clevelandclinic.org/health/articles/4976-vulvar-care.

Sursa foto: pexels.com/photo/interior-of-bathroom-with-skincare-supplies-6620861/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro