Arad

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Cum poate fiecare arădean să contribuie la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm?

Cum poate fiecare arădean să contribuie la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
834

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Problema aerului extrem de poluat în orașele din România nu mai reprezintă o noutate. Deși calitatea aerului din Arad e cu mult mai bună decât cea din București, fiecare arădean poate contribui la îmbunătățirea aerului pe care cu toții îl respirăm. La fel cum multe orașe din Europa reprezintă un exemplu de urmat pentru noi, și Aradul poate deveni un oraș care să ofere un exemplu celorlalți. Însă, pentru acest lucru, este nevoie de participarea tuturor cetățenilor.

Iată 3 schimbări pe care le poți face pentru a respira un aer mai curat în Arad:

1. Regândește-ți transportul
Dacă obișnuiești să mergi cu mașina personală la job, la cumpărături sau în alte zone din oraș, întreabă-te dacă nu e posibil să înlocuiești mașina cu un alt mijloc de transport. Deși transportul în comun ar fi cea mai recomandată variantă, nu este una viabilă pentru toată lumea. Însă, progresele tehnologice au adus pe piață vehiculele electrice. Nu e necesar să investești într-o mașină, ci poți verifica oferta la scuterele electrice, acestea fiind cu mult mai avantajoase decât mașinile în timpul parcurgerii unor distanțe din mediul urban. Cei de la DBsolar explică pe larg de ce merită să faci o astfel de investiție și care sunt caracteristicile principale ale unui scuter electric.

Dacă totuși îți este imposibil să renunți la mașină, încearcă să mergi la job împreună cu alți 2-3 colegi care locuiesc în zonă. Veți folosi astfel o singură mașină, în loc de 3 sau 4. La fel, dacă trebuie să duci copilul la școală sau la activități extrașcolare, vorbește cu alți părinți să puneți în practică modelul de mai sus. Puteți face chiar cu rândul și astfel, pe lângă protejarea mediului și îmbunătățirea calității aerului, veți obține și ceva mai mult timp liber atunci când celălalt părinte se ocupă de transport.

2. Folosește regula celor trei R: reduce, refolosește, reciclează (reduce, reuse, recycle)
Această regulă presupune comportamentul pe care trebuie să îl adopți atunci când vine vorba de consumul tău zilnic de bunuri. Are în vedere acțiuni de a reduce consumul (să nu cumperi lucruri din impuls, să nu iei mai multă mâncare decât ai nevoie), de a refolosi obiectele care pot fi refolosite (poți refolosi diversele borcane rămase pentru a-ți organiza bucataria) și de a recicla corect (reciclarea hârtiei, plasticului, sticlei etc).

3. Încurajează-ți cunoscuții să îți urmeze modelul
Dacă tu vei contribui la îmbunătățirea calității aerului, poți considera că ți-ai îndeplinit „rolul” de cetățean responsabil. Însă, ce părere ai avea despre tine dacă ai reuși să îți convingi familia, prietenii sau colegii să îți urmeze modelul?

Spre exemplu, în grupul de prieteni poate avea loc un „concurs” legat de cine reușește să aibă cel mai sustenabil stil de viață timp de o lună. Dacă abordați subiectul din unghiul unei întreceri, veți fi mai motivați să respectați „regulile jocului”, pentru că fiecare își dorește să câștige. În plus, este mai ușor să urmezi un stil de viață care nu dăunează planetei dacă ai un grup de amici cu care să dezbați diversele probleme cu care te confrunți.

Deși marile schimbări legate de mediu trebuie abordate de către guverne, fiecare cetățean are puterea de a contribui la calitatea aerului respirat și la remedierea problemelor cu care mediul înconjurător se confruntă. De ce să nu te numeri și tu printre acești cetățeni?

Sursa foto: shutterstock.com