Arad

Cum își petrec românii timpul pe internet

Cum își petrec românii timpul pe internet

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
813

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În ultima vreme, tot mai multe studii scot la iveală ce fac românii pe internet. Comportamentul românilor în mediul online este variat și surprinzător uneori. Trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. Internetul ne-a unit, ne-a dezvoltat și ne-a schimbat stilul de muncă și de viață. În teorie suntem mai comunicativi și mai interactivi. În realitate suntem mai străini unii cu alții în viața cotidiană și reală.

Conform studiilor, rețelele de socializare sunt în topul preferințelor românilor. Peste 83% dintre cei ce au participat la aceste studii de piață au răspuns că accesează zilnic rețelele sociale în dorința de a comunica cu cei dragi, prietenii, în scop de business sau doar pentru a culege informații. Pe poziția secundă în topul activităților întreprinse de români pe online constă în lecturarea site-urilor de știri. Revistele și ziarelele online sunt și ele preferate într-o proporție de 76%. Internetul ne poate răspunde la orice întrebare, iar mediul online este acum un canal important de comunicare și informare. Deci, este de înțeles de ce românii declară că au această activitate în mod constant.

Activitățile de relaxare și divertisment ocupă o poziție fruntașă mai ales în rândul tinerilor. Aceștia au declarat că accesează diferite site-uri pentru divertisment, pentru filme și muzică, dar și pentru jocuri. Ba mai mult, unii dintre ei joacă gratis ruleta. De când cu dezvoltarea internetului, a crescut foarte mult industria jocurilor video. Tinerii petrec ore întregi zilnic în mediul online pentru a practica diferite jocuri de echipă. Vizionarea filmelor, a programelor TV sau a canalelor de streaming video se regăsesc printre activitățile zilnice ale romanilor.

În ultimii ani, tot mai mulți tineri au ales să dezvolte diferite activități profesionale pe care să le poată practica de acasă. Inclusiv învățatul online a devenit o acțiune recurentă și frecventă în rândul tinerilor și copiilor. Aceștia participă la tot felul de cursuri gratuite sau plătite pentru dezvoltarea personală. Totodată, școala a început să adopte și varianta online, iar elevii pot participa la ore în mediul virtual.

1 din 4 mileniali caută pe Internet informații despre pasiuni. În mod similar, aproximativ o treime din familiile moderne face același lucru. Este interesant faptul că 41% dintre seniorii pensionari sunt, la rândul lor, preocupați de hobby-uri și apelează la informațiile din mediul online pentru a fi informați în domeniul lor de activitate. Schimbul de email este o acțiune frecvență practicată de majoritatea românilor cu acces la internet. Aici, spre surprinderea multora, inclusiv cei trecuți de o veritabilă vârstă au această activitate. Le este mai ușor să comunice prin email cu cei dragi.

O activitate recurentă, frecventă și des întâlnită la internauți este shoppingul. Comerțul online a crescut vertiginos în ultimii ani. În prezent, se poate cumpăra aproape orice de pe internet, de oriunde, oricând. Această activitate a dus la dezvoltarea plăților online, a tranzacțiilor bancare online și la dezvoltarea relațiilor business-to-business și business-to-consumer. Aproape jumătate dintre cei ce au participat la studiile de specialitate au declarat că realizează plata facturilor sau a altor cheltuieli pe Internet. Este interesant faptul că mai mult de jumătate dintre seniorii pensionari au optat pentru plățile online.

Cu siguranță sunt mult mai multe activități pe care le facem zilnic în mediul online și cu siguranță lucrurile vor evolua mult în această direcție. Acum avem, pe lângă laptop-uri performante, și telefoane inteligente, televizoare smart, tablete interactive.