Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Cum îi ținem ocupați pe copii: 5 activități captivante

Cum îi ținem ocupați pe copii: 5 activități captivante

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Copiii sunt plini de energie aproape în fiecare moment al zilei. Este responsabilitatea ta ca părinte să îl ghidezi înspre activități amuzante, dar educative, care să îl ajute să se dezvolte armonios. Am pregătit un articol plin cu recomandări interesante, astfel încât plictiseala să fie alungată, iar voi să puteți petrece timp de calitate împreună.

1. Desenați sau pictați împreună


Această activitate este una dintre cele mai importante pentru dezvoltarea creativității. Atunci când desenează sau pictează, copilul face conexiuni între ceea ce vede și ceea ce face cu mâinile. În acest fel este dezvoltată coordonarea ochi mână, atât de importantă în majoritatea activităților pe care le facem pe tot parcursul vieții. Poți apela la desenul clasic sau îl poți surprinde pe cel mic cu unul dintre seturile de picturi pe numere Jucaresti. În acest fel, copilul tău va învăța să își exprime sentimentele și să exploreze lumea din jurul lui cu ajutorul observației directe.

2. Construiți un cort


Cu ajutorul unui cearceaf, al canapelei, pernelor și scaunelor din cameră, construiți un cort magic, care vă va transpune într-o altă dimensiune. Veți ajunge într-o lume magică, unde totul este posibil, și unde veți avea parte de cele mai neobișnuite aventuri. Dacă ai destul spațiu la dispoziție în cameră, poți lăsa cortul pentru o perioadă mai lungă de timp, într-un colț, astfel încât cel mic să se poată juca în el oricând dorește.

3. Învățați numele împreună


Dacă cel mic are deja 2 ani, puteți trece la activități din zona alfabetizării. Învățarea numerelor este o activitate amuzantă, deoarece poate fi combinată cu majoritatea lucrurilor pe care le faceți zilnic. Puteți număra pașii necesari pentru a ajunge într-o altă cameră, puteți număra jucăriile, lingurile cu supă, florile de pe balcon, picăturile de apă sau mustățile pisicii. Numerele sunt peste tot, iar asta face ca totul să fie și mai atractiv.

4. Modelarea plastilinei


Cel mai important este să găsești o plastilină bio, care să nu conțină coloranți chimici sau mirosuri toxice. Poți opta pentru plastilina făcută în casă, din ingrediente comune, cum sunt făina, sarea ori coloranții alimentari. În timp ce copilul tău modelează plastilina, el beneficiază de nenumărate avantaje, care țin de dezvoltarea fizică și cognitivă. Modelarea plastilinei este una dintre cele mai recomandate activități pentru dezvoltarea motricității fine. Practic, el își antrenează puterea mușchilor mici de la degete și palme, ceea ce îl va ajuta în viitor să facă cele mai diverse mișcări. Printre acestea se numără ținerea creionului în mână, legarea șireturilor, închiderea nasturilor sau manevrarea tacâmurilor.

5. Activități art & craft


Acest tip de activități ajută enorm atât la dezvoltarea îndemânării, dar și a imaginației. Cei mici învață să se exprime și să își descopere emoțiile. De asemenea, ei încep să parcurgă procesul de rezolvare a problemelor și de a gândi critic. Pentru ca aceste activități art & craft să fie la îndemână, poți aranja într-un colț al camerei o masă cu dimensiuni adecvate celui mic, pe care să așezi diverse materiale. Dintre acestea, cele mai importante sunt foarfeca cu vârfuri rotunjite, hârtia creponată, lipici, sfoară, abțibilde sau ștampile cu diferite imagini.

Copiilor le place să petreacă timp împreună cu părinții lor, iar activitățile recomandate mai sus reprezintă idei grozave pentru toată lumea. Veți avea ocazia să vă distrați pe cinste, în timp ce veți dezvolta o legătură care va dura peste ani. Veți putea povesti câte în lună și în stele, exprimând emoții și sentimente. Cel mic va simți cât de mult te implici și faptul că îți pasă de el. Va dezvolta astfel un sentiment de siguranță, care îl va ajuta la creșterea stimei de sine. De asemenea, veți construi amintiri de care vă veți aduce aminte cu multă plăcere.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-foqak

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro