Arad

Cum alegi scaunele de dining potrivite pentru living? 4 sfaturi

Cum alegi scaunele de dining potrivite pentru living? 4 sfaturi

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
412

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Camera de zi reprezintă locul central al casei, un spaţiu în care te reuneşti frecvent cu familia şi periodic cu oaspeţii dragi. În amenajările open space şi acolo unde suprafaţa este generoasă, livingul are un loc rezervat pentru masa principală a casei. Confortul de care au parte cei care se adună în jurul acestei mese este influenţat în mare măsură de calitatea scaunelor. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi scaunele potrivite pentru zona de dining din camera de zi:

Alege proporţiile corecte


Există două tipuri de achiziţie pentru masa şi scaunele din living: set complet sau piese separate, dar compatibile. Dacă alegi un set complet, trebuie doar să stabileşti dimensiunile şi forma mesei, ţinând cont de forma camerei, de mobilierul existent, de decoraţiuni şi de stilul pe care doreşti să îl implementezi.

Atunci când le cumperi separat, pentru fiecare model de masă ai de ales din o gamă variată de scaune. Esenţial este ca scaunele să fie raportate corect la dimensiunile mesei, astfel încât să poată fi depozitate sub masă atunci când nu le foloseşti, iar oamenii să ajungă lejer la tacâmuri şi să nu se accidenteze atunci când se așează sau se ridică de la masă.

Stabileşte numărul de scaune necesare


Există mese pentru 4, 6, 8 sau chiar 12 persoane. Stabilirea numărului necesar se face în funcţie de stilul de viaţă al fiecăruia. Totul porneşte de la numărul de membri ai familiei sau de cel al rezidenţilor. După ce te asiguri că toţi cei din casă au locul asigurat, este momentul să te gândeşti la oaspeţi. În funcţie de frecvenţa cu care organizezi evenimente sau mese la tine acasă vei putea alege o medie de participanţi. În privinţa mesei, lucrurile sunt mai simple. Poţi alege o masă extensibilă pe care o desfaci la nevoie.

Pentru scaune ai mai multe opţiuni. Fie alegi de la început numărul maxim de scaune şi le laşi aşezate în jurul mesei, indiferent de participanţi, fie foloseşti în mod curent scaunele pentru masa de familie şi le depozitezi în alt loc pe cele suplimentare. În aceste condiţii, scaunele suplimentare pot fi chiar pliabile, pentru a nu ocupa mult spaţiu. Modelele de scaun living Oval, albastru, 41x50.5x81 cm sunt la fel de uşor de depozitat, deoarece se pot aşeza unul deasupra celuilalt.

Spaţiul corect dintre scaune


Indiferent de numărul de persoane prezente la masă, fiecare trebuie să se simtă confortabil. Pentru aceasta, specialiştii recomandă o distanţă de cel puţin 15 centimetri între două scaune. Spre exemplu, dacă alegi scaun living Lunaria, alb, 46.5x56x81 cm, vei avea nevoie de o masă cu o lungime de cel puţin 125 de centimetri, pentru a aşeza două persoane într-o latură. Dacă masa este dreptunghiulară, poţi avea în permanenţă şase scaune la masă.

Stil şi materiale


Dacă sfaturile de mai sus ţin mai mult de spaţiu şi funcţionalitate, aspectul şi confortul sunt date de designul şi materialele scaunelor. Pe lângă preferinţele personale trebuie să ţii cont de spaţiul în care integrezi masa şi scaunele. Dacă doreşti un spaţiu aerisit, cel mai bine se potrivesc scaunele simple din lemn, cu linii drepte şi spătar deschis, fără braţe, un model de amenajare potrivit la fel de bine pentru camere mari sau mici.

Atunci când foloseşti camera de zi mai mult pentru socializare decât pentru mese propriu-zise, scaunele de dining pot fi mai apropiate de aspectul unui fotoliu, cu braţe şi un capitonaj textil sau din piele ce acoperă buretele lejer şi relaxant.

Alegerea scaunelor potrivite pentru dining se face în funcţie de destinaţia pe care o acorzi camerei de zi. Dacă mobilierul este folosit doar periodic sau la sărbători pentru mese, poate avea forme mai robuste. Dacă vă adunaţi în jurul mesei pentru jocuri sau socializare, alege modele confortabile, în stilul de design al casei.

Sursa foto: pixabay.com/photos/dining-room-living-room-modern-3108037/

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro