Arad

Cum alegi corect un scut de motor?

Cum alegi corect un scut de motor?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
1210

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Motorul este piesa centrală a oricărei mașini, așa că grija ta față de starea de funcționare a acestuia ar trebui să fie continuă. Rolul unui scut de motor, așa cum se poate intui și din denumirea acestui accesoriu auto, este esențial pentru protejarea motorului și a pieselor auto din jurul său de factorii externi și, implicit, pentru prelungirea duratei de viață a acestora. Dacă autoturismul pe care îl conduci nu are montat un scut de motor metalic, ar fi bine să iei în considerare toate motivele pentru care ar trebui să investești într-o componentă auto de acest tip, pe care ți le-am pregătit în cele ce urmează.

De ce să cumperi un scut de motor?

Dacă mașina ta este protejată de factorii externi în partea superioară de capotă și caroserie, partea inferioară a motorului rămâne expusă la praf sau alte impurități de pe carosabil, dar și la lovituri cauzate de denivelări. Indiferent de cât de atent ești atunci când conduci, în anumite zone, contactul cu găurile din asfalt sau bordurile înalte este inevitabil. În lipsa unui scut auto, contactul cu orice obstacol care ar putea apărea pe carosabil poate avea urmări grave pentru mașina ta. De pildă, o piatră dură ar putea fi motivul pentru care baia de ulei se va sparge, situație în care continuarea călătoriei ar fi imposibilă.

Un alt aspect demn de luat în considerare este prezența prafului în cantități mari pe toate șoselele din România, mai ales în sezonul rece, când deszăpezirea se face cu ajutorul materialului antiderapant, care conține nisip și sare. Cutia de viteze sau motorul mașinii tale pot avea de suferit, la contactul cu aceste impurități, care duc imediat la apariția ruginii și a coroziunii pieselor autoturismului tău. Mai mult decât atât, scutul de motor va izola sunetele care provin de la motor, ceea ce duce la o rulare mai bună a acestuia și la prelungirea duratei de viață a sa.

De ce să eviți scuturile de motor din plastic?

Deși ai fi tentat să cumperi mai degrabă un scut din plastic decât unul din metal, mai ales datorită prețului mult mai scăzut al primului dintre acestea, noi te sfătuim să investești în varianta din oțel. Motivul principal este și cel mai evident - plasticul este mult mai puțin rezistent decât metalul. Totodată, un scut din plastic nu va putea fi reparat, așa cum este cazul celui din oțel, care poate fi recondiționat prin sudură. În cele din urmă, fiind mult mai puțin viabil decât scutul din metal, cel din plastic va ajunge să fie înlocuit mult mai des, ceea ceva însemna o cheltuială mai mare pentru buzunarul tău.

Cum alegi cel mai bun scut de motor?

Poți alege dintr-o gamă variată de produse pe cel care se potrivește cel mai bine pentru mașina ta. Atunci când vrei să dai comandă de un scut de motor, ține cont de marca autoturismului pe care îl conduci și de modelul acestuia. Un scut se montează fără a face vreo modificare mașinii și nu va afecta în niciun fel garanția pe care ai primit-o de la producător. E bine să știi că montarea și demontarea unui scut auto sunt foarte simplu de realizat și nu e nevoie să ajungi la service pentru aceste operațiuni. Poți face singur schimbul, chiar pe locul de parcare, stabilizând mașina cu ajutorul unui cric.

Protejează motorul autoturismului tău, prelungind astfel durata de viață a acestuia!

Sursa foto: pixabay.com

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro