Arad

Cum alegem prizele si intrerupatoarele? Sfaturi utile pentru alegeri cat mai inspirate

Cum alegem prizele si intrerupatoarele? Sfaturi utile pentru alegeri cat mai inspirate

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 saptamani si 13 ore
Vizualizari
70

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Renovarea completa a unei locuinte presupune numeroase schimbari, printre care se numara unei si instalatia electrica. Chiar daca o instalatie electrica de calitate poate rezista fara probleme cateva decenii, uneori cateva schimbari la nivelul acesteia sunt mai mult decat bine-venite.

In general, cele mai frecvente schimbari sunt realizate la nivelul prizelor si intrerupatoarelor, produse care pe langa functiile lor de baza, au o pondere importanta si in ceea ce priveste estetica incaperilor locuintei. Alegerea prizelor si intrerupatoarelor potrivite insa, adesea se transforma intr-un veritabil paradox, pentru ca dincolo de aspectele ce tin de compatibilitatile estetice si functionale, in prezent avem la dispozitie si optiuni aproape nelimitate de modele de prize si intrerupatoare.

Alegerea corecta a prizelor si intrerupatoarelor pentru locuinta este un proces ce necesita elaborarea unui plan, chiar si la nivel de schita. De ce? Pentru ca in functie de modul in care vor fi dispuse piesele de mobilier si electrocasnicele se va stabili locul si numarul prizelor. Iata asadar cateva lucruri importante de avut in vedere inainte de achizitiona prize si intrerupatoare pentru locuinta nou renovata.

Calitatea este un aspect ce trebuie sa primeze

Dincolo de toate aspectele estetice (care sunt importante desigur), prizele si intrerupatoarele ar trebui intotdeauna alese tinnand cont de calitate. De ce? Pentru ca un intrerupator si priza de calitate asigura atat o functionalitate deosebita, cat si o durabilitate excelenta in timp. In alegerea prizelor si intrerupatoarelor pentru locuinta, nu este loc de vreun compromis, mai ales ca in general sunt investitii facute pe termen mediu sau chiar lung.

Aportul estetic

Prizele si intrerupatoarele moderne reprezinta o parte importanta din estetica de ansamblu a unei incaperi, motiv pentru care, aportul estetic adus de catre acestea reprezinta de asemenea un criteriu de selectie demn de luat in calcul. In prezent se pot regasi pe piata o diversitate larga de modele de prize si intrerupatoare, astfel ca pentru a face o alegere potrivita, este indicat sa se tina cont de stilul de amenajare ales pentru incapere, dar si de cromatica de ansamblu a acesteia. Indiferent daca iti doresti modele clasice sau moderne, in mod sigur prizele si intrerupatoarele de care ai nevoie, se afla la cel mult un click distanta. Asadar, da frau liber imaginatiei si da un suflu complet nou locuintei.

Functionalitati

In alegerea prizelor si intrerupatoarelor pentru locuinta, nu trebuie sa se uite concomitent si de functionalitatile oferite. Mai exact, pentru a putea vorbi despre alegeri potrivite, este indicat ca intotdeauna aceasta sa fie corelate cu nevoile tale si ale familiei. Spre exemplu, daca in casa se afla si copii mici, prizele cu protectie reprezinta fara doar si poate cea mai potrivita alegere inspre care sa iti indrepti atentia. Totodata, exista diferite alte modele de prize si intrerupatoare ce incorporeaza diferite tehnologii inteligente. Spre exemplu, exista intrerupatoare ce pot fi actionate de la distanta prin intermediul unui dispozitiv mobil. Mai mult decat atat, pe piata se regasesc si diferite intrerupatoare ce ne permit un control absolut asupra intensitatii luminii.