Arad

Cum ajuta datele telematice la optimizarea activitatii unei flote

Cum ajuta datele telematice la optimizarea activitatii unei flote

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
47

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pe masura ce tot mai multe companii cauta modalitati mai bune de a se adapta la aranjamentele de lucru de la distanta cu abilitati limitate de management intern si comunicare, gasirea unor metode intuitive de a ramane in varful productivitatii si eficientei a devenit un aspect esetial al durabilitatii. Pentru managerii de flote, se rezuma la obtinerea unor informatii mai bune despre vehiculele si soferii lor. Cand vine vorba de management flota auto si de imbunatatirea vizibilitatii si controlului asupra unei flote, telematica poate sa fie raspunsul de care aveti nevoie.

In acest articol va prezentam cele mai importante moduri prin care telematica imbunatateste vizibilitatea flotei si modul in care managerii pot utiliza solutii inteligente, bazate pe date, pentru a crea flote foarte productive.

Gestionarea activelor

Solutiile telematice utilizeaza o tehnologie de urmarire GPS pentru a oferi acuratete in timp real asupra locatiei vehiculelor pe teren.Acest lucru creeaza o modalitate mult mai eficienta de a tine evidenta soferilor de pe drum, asigurandu-se totodata ca afacerea isi poate proteja mai bine investitiile impotriva furtului. Desi gestionarea unei flote de la distanta poate prezenta diverse provocari, o provocare cu care se confrunta multe companii este pierderea evidentei prioritizarii programelor specifice de intretinere a vehiculelor. Atunci cand folosesc o solutie telematica de monitorizare flota auto prin GPS, managerii au vizibilitate completa asupra utilizarii fiecaruia dintre activele lor, cat de des sunt operate si cand este necesar ca acestea sa fie scoase din functiune pentru intretinere.

Urmarirea traseului pentru fiecare vehicul in parte

O parte esentiala a maximizarii productivitatii unei flote in acelasi timp cu monitorizarea activa a eficientei combustibilului este utilizarea tehnologiei de urmarire a rutei vehiculelor. Solutiile telematice reduc nevoia de alte procese si echipamente de expediere manuala, oferind vizibilitate in timp real a vehiculelor pe rutele planificate, kilometrajul parcurs si alte valori importante care influenteaza performanta unei flote. Solutiile telematice permit managerilor de flote sa urmareasca vehiculele pe harti de inalta rezolutie, oferind in acelasi timp date precise si incorporand actualizari de trafic care ar putea afecta capabilitatile de rutare. Administratorii de flote pot folosi apoi aceste informatii pentru a-si redirectiona soferii sau pentru a-si rearanja prioritatile activitatilor zilnice.

Un alt beneficiu al urmaririi rutei vehiculului este urmarirea cu precizie a kilometrajului si a impactului acestuia asupra consumului de combustibil. Planificarea incorecta a rutei poate avea efecte devastatoare asupra rezultatului, deoarece soferii cresc ratele de mers la relanti si consumul de carburant. Administratorii de flote pot urmari eficienta consumului de combustibil pentru fiecre sofer din flota si pot lua decizii mai bine informate cu privire la modul de imbunatatire.

Alerte de siguranta in timp real

Tehnologia care sustine solutiile telematice combina puterea urmaririi GPS cu comunicatiile mobile si sistemele computerizate de la bordul vehiculului. Aceasta combinare a tehnologiei prezinta o solutie completa de gestionare a flotei, care nu numai ca ofera managerilor informatii despre unde sunt vehiculele lor si cum functioneaza, dar si daca soferii folosesc vehiculele in siguranta. Solutiile telematice pot alerta managerii de flote in timp real atunci cand soferii accelereaza prea repede, franeaza prea agresiv sau ruleaza mult timp la relanti. Solutiile de monitorizare GPS oferite de CargoTrack, permit managerilor de flote sa preia mai mult control asupra comportamentului soferilor, maximizand in acelasi timp respectarea sigurantei in intreaga flota.

Acces 24/7 la tabloul de bord

Echipele care lucreaza de la distanta au devenit acum noua norma pentru multe companii, iar operatorii de flote nu fac exceptie. Un simptom al conditiilor de lucru la distanta este o schimbare generala a orelor de functionare de baza.Acest lucru face dificil pentru managerii de flote sa tina evidenta tuturor activitatilor care au avut loc in flota lor pe parcursul zilei. Solutiile telematice sunt implementate in tablouri de bord unificate si platforme bazate pe cloud, care pot fi accesate 24 de ore pe zi. De asemenea, aceste solutii permit raportarea perfecta asupra valorilor cheie ale afacerii pentru a mentine managerii de flote la curent cu tot ce se intampla in flota lor, indiferent de momentul in care trebuie accesate datele.

Diagnosticare vehiculelor

Solutiile telematice combinate cu software-ul de calibrare a vehiculelor reprezinta o modalitate excelenta pentru managerii de flote de a avea vehiculele sa lucreze pentru ei. Aceasta solutie permite managerilor sa-si personalizeze vehiculele flotei pentru performanta si eficienta maxima. Folosind instrumente precum OBD-II care se conecteaza perfect la solutii cuprinzatoare de gestionare, managerii de flota pot configura parametrii de ralanti, economisind imediat intre 6% si 12% din consumul de combustibil al vehiculului.

Cu toate acestea, mai mult decat posibilitatea de a economisi combustibil, telematica si software-ul de calibrare a vehiculelor functioneaza in tandem pentru a oferi managerilor vizibilitatea de care au nevoie pentru a imbunatati eforturile lor de sustenabilitate. Vizibilitatea si controlul pentru managerii de flote sunt vitale atunci cand se gestioneaza activele vehiculelor, se urmaresc performantele soferilor si se asigura sustenabilitatea flotei pe termen lung. Telematica, in combinatie cu solutiile de calibrare a vehiculelor, ofera rapoarte in timp real si informatii de care managerii de flote au nevoie pentru a-si mentine flotele operationale, eficiente si sustenabile.