Arad

Cu drag, Van Gogh

Cu drag, Van Gogh

Detalii film

Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 3 luni si 6 zile
Apartine de
Cinema Arta
Vizualizari
376

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 18 mai 201820:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Fani de film și fani de pictură pregătiți-vă pentru un super deliciu și o experiență cinematografică unică prin acclamatull film LOVING VINCENT!

Având în spate o echipă de 125 de profesioniști care au produs 65,000 de cadre, filmul de animație este primul din lume pictat în întregime, reușind astfel să ne cufunde cu totul în lumea faimosului pictor Vincent Van Gogh. Împrumutând modelul folosit de Orson Wells în Citizen Kane, filmul începe după moartea artistului și reconstruiește biografia acestuia, imaginând interviuri cu personaje din picturile sale, bazate pe faimoasa corespondență dintre Van Gogh și fratele său Theo.

Filmul a fost nominalizat și la Premiile Oscar, Globurile de Aur, Premiile BAFTA și a primit premiul pentru cea mai bună animație la Academia Europeană de Film.

-------
Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

Regia: Hugh Welchman, Dorota Kobiela
Cu: Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn
Durata: 94 min
AP12 - Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

------
Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta