Arad

Copiii tăi petrec mult timp în bucătărie? Vezi cum să o faci cât mai practică și sigură pentru cei mici!

Copiii tăi petrec mult timp în bucătărie? Vezi cum să o faci cât mai practică și sigură pentru cei mici!

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
356

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Nicăieri bucătăria nu joacă un rol atât de central și important precum în cadrul unei familii cu copii. Aici, cei din casă se întâlnesc pentru a găti, a citi ziarul, a-și face temele sau pur și simplu pentru a discuta. Cu toate acestea, locuința unde sunt prezenți copiii necesită cerințe deosebite. Siguranța și spațiile de depozitare potrivite, precum și practicitatea, sunt aspecte de care trebuie să te ocupi de la început.

Iată cum poți amenaja o bucătărie sigură și practică pentru familia ta

Copiii pot participa la activitățile de zi cu zi din bucătărie de la o vârstă fragedă: mai întâi pe o pătură într-o parte sigură a camerei, mai târziu ca observator pe scaunul special pentru bebeluș, iar începând cu vârsta de aproximativ 3 ani, aceștia pot ajuta, în mod corespunzător și sub supraveghere, spălând legume sau amestecând ingrediente într-un castron.

Atunci când amenajezi bucătăria, asigură-te că îi vei include și pe copii în această planificare. Trebuie însă să eviți câteva greșeli grave, de aceea este bine să citești înainte sfaturile de mai jos:

Oferă celor mici un spațiu sigur

Copiii petrec de multe ori timp alături de tine în bucătărie, încercând să te ajute cu diverse sarcini. Dar plitele fierbinți, cuțitele ascuțite și o mulțime de ustensile de bucătărie și ingrediente prezintă un risc ridicat de rănire. Pentru aceste situații, mobilierul suspendat de bucătărie de la Homelux este alegerea ideală. Pe lângă arsuri sau opăriri cauzate de apa fierbinte, nu trebuie să uiți nici de leziunile provocate de aparatele electrice. Acest lucru se datorează faptului că acestea exercită o atracție specială asupra celor mici, fără să-și dea seama de pericole. Nu uita nici de cuțitele ascuțite care nu trebuie lăsate niciodată în apropierea copiilor sau de sertarele deschise aflate la îndemâna lor.

Investește în aparatură de calitate

Există opțiunea de a alege aparate electrocasnice cu opțiuni de siguranță și este bine să mizezi pe acestea, în special dacă ai copii mici. În acest fel, nu vor fi pornite sau deschise fără acordul tău.

Siguranța soclului

Siguranțele pentru priză sunt indispensabile, oriunde în casă, nu doar în bucătărie. Acestea variază foarte mult și depind de preferințele personale ale adulților. De la capace cu șurub și deschidere complicată, până la unele de plastic simple, totul este posibil.

Dulapuri de bucătărie și blocarea sertarelor

Detergenții, coșul de gunoi, medicamentele sau alcoolul: există multe lucruri care nu trebuie să fie la îndemâna copiilor. Prin urmare, este recomandat să blochezi sertarele sau ușile dulapului pentru a nu permite accesul tuturor celor din casă la acestea. Toate măsurile vor fi de ajutor și atunci când copilul tău va rămâne singur în casă și vei vrea să îl știi în siguranță.

Protecția marginilor și colțurilor


Marginile și colțurile ascuțite de pe blaturile de lucru și de la dulapurile de bucătărie necesită o atenție specială. Există numeroase variante din care poți alege, începând cu protecțiile din spumă și până la soluții atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Totuși, indiferent cât de mult investești în crearea unui spațiu sigur, trebuie să nu blochezi totul și să încerci pe cât posibil să satisfaci curiozitatea copiilor. Atunci când planifici bucătăria familiei, ține cont ca grilajele sau dispozitivele de protecție să poată fi îndepărtate treptat, pe măsură ce anii trec.

Sursa foto: shutterstock.com