Arad

Copii activi, copii fericiți

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 3 luni si 12 ore
Vizualizari
86

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Se spune că un copil neastâmpărat este un copil sănătos însă cei mai mulți părinți nu știu cum să le mai domolească energia copiilor. Chiar dacă se joacă mult, după masa și seara adorm destul de greu, așadar care poate fi soluția?

Activitățile în aer liber Mișcarea în aer liber nu doar că îi ajută să doarmă mai bine, dar contribuie și la o bună dezvoltare motrică. Cei mai mulți se joacă în parc sau în curtea blocului reușind să lege prietenii de lungă durată. Acest gen de interacțiuni sunt necesare pentru dezvoltarea emoțională și socială, pentru descoperirea limitelor în raport cu alții, și a calităților personale.

Pe lângă cele menționate anterior trebuie să avem în vedere faptul că și copiii sunt stresați, chiar dacă de multe ori ne gândim că ei nu au probleme. Însă au și ei frustrări care nu le dau pace, iar mișcarea în aer liber și ajută să treacă peste acestea mult mai bine.

Cum le pregătim un spațiu de joacă în curte?


Cea mai iubită jucărie de exterior este probabil toboganul. Adorat atât de cei micuți cât și de cei mari, toboganul nu doar că este extrem de distracțiv însă îi ajută mult și la dezvoltarea unor abilități foarte necesare pe tot parcursul vieții. Urcarea pe scărița toboganului le mărește forța în mâini, îi învață să se coordoneze mai bine și le testează reflexele în cazul în care alunecă sau nu sunt atenți și calcă pe lângă. Prețul la tobogane nu este foarte ridicat, fiind ideal chiar și pentru curțile mai mici sau chiar și în interiorul apartamentelor.

Trambulina probabil ii obosește cel mai tare, mai ales dacă iubesc să o folosească timp îndelungat. Chair dacă există și variante mici, nu este foarte indicat să se folosească în apartamente. Poate doar în cazul în care stați la parter.Pentru curte, sunt perfect deoarece în funcție de spațiu și buget sigur găsiți ceva potrivit. Oferă distracție atât pentru copii cât și pentru părinți fiind și un mod drăguț de a vă îmbunătății condiția fizică.

Tricicletele sunt mai indicate pentru copilași mici care abia învață să pedaleze. Există atât triciclete tip bicicletă cât și unele care seamănă foarte bine cu trotinetele. În funcție de preferința părintelui și a copilului se poate opta pentru una dinc ele două. Cele mai căutate sunt cele multifuncționale care se adaptează în funcție de vârsta copilului. Sigur că sunt puțin mai scumpe, însă investiția se amortizează în timp nefiind necesară achiziționarea unui produs similar la scurt timp după primul.

Mingi de toate felurile. Cea mai ieftină investiție ar fi într-o minge, fie ea de fotbal, baschet, volei sau pur si simplu o minge ușoară din cauciuc cu care pot inventa diverse jocuri. Mingea este o jucărie care va rămâne preferata tuturor copiilor iar achizționarea uneia este cel mai bun mod de a invita copiii la distracție în curte.