Arad

Constantin şi Elena

Constantin şi Elena - Proiecţie de film

Detalii film

Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Apartine de
Cinema Arta
Vizualizari
1007

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 20 iulie 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Cum filmul românesc nu putea sa lipsească nici în luna iulie din programul de la Cinema Arta, facem din nou FOCUS, şi punem lumina pe unul dintre cei mai titraţi tineri regizori români ai acestui an, Andrei Dăscălescu.

Începem Focusul Andrei Dăscălescu joi, 20 iulie, de la ora 19, cu proiecţia primului său film documentar CONSTANTIN ŞI ELENA, un documentar observaţional atipic care a câştigat printre altele Premiul First Appearance la IDFA - Festivalul Internaţional de Film Documentar din Amsterdam, în 2008, și Premiul pentru Debut la TIFF în 2009.

Continuăm vineri, 21 iulie, de la ora 19, cu al doilea şi cel mai recent film al său, PLANETA PETRILA. Documentarul, lansat tot la IDFA şi câştigător al Premiului Publicului la TIFF în 2017, îi urmărește pe Ion Barbu, artist şi activist care luptă să salveze de la demolare clădirile istorice ale minei din oraşul Petrila, şi minerul Cătălin Cenușă, care încearcă să îşi transfere brigada la o altă mină.

Iar vineri, după proiecţie, vom avea plăcerea să stăm la discuţii cu trei dintre cei de pe Planeta Petrila: regizorul Andrei Dăscălescu, artistul Ion Barbu și minerul brigadier Cătălin Cenuşă.

CONSTANTIN ŞI ELENA (2009)
Constantin şi Elena spune povestea de dragoste fără vârstă a unui cuplu căsătorit de peste jumătate de secol, care trăieşte într-un sat pitoresc din nord-estul României, lângă Piatra Neamţ. Documentarul observaţional porneşte de la activităţile cotidiene ale celor două personaje, urmărite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificaţii profunde, prezentând o lume a spiritului şi a înţelepciunii ancestrale.

Regia: Andrei Dăscălescu
Durata: 102 minute
Rating: AG - audienţă generală.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta