Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Cele mai bune locuri de vizitat în Slovenia

Cele mai bune locuri de vizitat în Slovenia

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 8 luni si 23 ore
Vizualizari
443

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pentru a confirma expresia „esențele tari stau în sticluțe mici”, este suficient să vizitezi Slovenia. Pe o suprafață de aproximativ jumătate din cea a Elveției, această țară din Europa Centrală cuprinde lanțuri muntoase, o coastă adriatică, orașe, râuri, lacuri și sate de vis, ce pot fi vizitate chiar și într-o excursie cu mașina.

Dacă alegi să călătorești prin Slovenia cu mașina, verifică vigneta disponibilă pentru tipul tău de vehicul. Poți alege în funcție de trei categorii, având la dispoziție trei termene de valabilitate. Ei bine, Slovenia se mândrește cu filozofia sa avangardistă, fiind cu atât mai ușor de parcurs cu cât este compactă. Într-o singură zi, turiștii se pot plimba cu ușurință prin Alpi, pot face caiac, pot conduce spre una dintre cele câteva regiuni viticole de clasă mondială și apoi pot să se scalde în mare.

Ce-i sigur, Slovenia de-abia așteaptă să fie descoperită. Iată 3 locuri pe care merită să le vizitezi dacă ajungi în Slovenia.

1) Ljubljana


Toate drumurile din Slovenia duc spre capitala sa și nu doar pentru că este situată în centrul țării. Numită Capitala Verde Europeană în 2016, acest oraș de aproape 300.000 de locuitori este un punct de legătură plin de locuitori activi, care merg pe bicicletă, de cultură bogată și de restaurante, muzee și cafenele eclectice.
Cu toate acestea, chiar și numai arhitectura merită privită, întrucât fiecare piață transmite o poveste într-un limbaj al epocilor istorice.

Începe călătoria cu cel mai mare oraș al Sloveniei la Castelul Ljubljana, o fortificație de basm din secolul al XVI-lea aflată în vârful unui deal. Odată ce ajungi la castel, poți vizita o serie de atracții, cum ar fi Muzeul Păpușilor sau Expoziția de Istorie Slovenă. Înapoi în orașul vechi, vei da peste, Catedrala barocă Sfântul Nicolae, construită pe fundații din secolul al XIII-lea; piața principală, Prešernov Trg, și Biserica Franciscană a Bunei Vestiri, de culoare roz aprins, din secolul al XVII-lea și o serie de poduri care traversează râul Ljubljanica.

Deși toate trecerile peste râu sunt unice, se remarcă Podul Triplu, proiectat de renumitul arhitect local Jože Plečnik. Privind mai atent, vei realiza cât de multe dintre bijuteriile arhitecturale ale orașului au fost produsul strălucirii lui Plečnik în prima jumătate a secolului XX.

Sfat: Nu pleca din Ljubljana fără să vizitezi Biblioteca Națională și Universitară sau fără să faci un tur ghidat al Casei Plečnik.

2) Maribor


Al doilea oraș ca mărime din Slovenia, Maribor se află în regiunea viticolă Podravska din țară și are, de asemenea, o piață gastronomică înfloritoare, inclusiv restaurantul Hiša Denk, premiat cu stele Michelin, situat la aproximativ 10 km nord de centru. În plus, pentru că se află pe râul Drava, este un centru pentru activități de aventură precum rafting, ciclism și drumeții. Pe scurt, Maribor este un cufăr de comori istorice. Construit în timpul Epocii de Piatră, al perioadei celtice și al epocii romane, orașul datează încă din Evul Mediu, cu o multitudine de situri pentru pasionații de istorie.

Mai întâi, poți vizita Muzeul Regional Maribor pentru a avea o imagine de ansamblu, apoi poți călători la nord de oraș pentru a vizita rămășițele castelului din secolul al XII-lea cunoscut astăzi sub numele de Piramida. Înapoi în centru se află Glavni Trg, care a fost piața în perioada medievală. Aici, vei putea vedea Primăria din secolul al XVI-lea înainte de a te așeza la un pahar de vin la Old Vine House, unde se află cea mai veche viță de vie producătoare din lume, având peste 400 de ani.

3) Goriska Brda


La granița cu Italia, Goriška Brda (sau pur și simplu „Brda”) a fost o forță motrice în creșterea reputației Sloveniei ca destinație de top pentru vinuri. De la unul dintre numeroasele sate cocoțate și împrăștiate pe versanții fertili ai dealurilor, vei vedea la orizont o întindere aparent nesfârșită de podgorii. O vizită aici, însă, înseamnă mai mult decât o simplă observație. Pentru a înțelege pasiunea adusă fiecărei sticle, trebuie să îți umpli paharul cu aurul lichid al zonei.

Poți să îți începi călătoria în satul Dobrovo cu un tur al pivnițelor de la cooperativa de vinuri Klet Brda, unde vei avea ocazia să deguști 12 dintre cele mai bune etichete ale sale. Pentru a compara vinurile, mergi la Simčič Winery, în satul Ceglo, pentru a degusta unele dintre cele mai bune vinuri din țară. Nu uita să ceri Rebula, soiul alb caracteristic regiunii.

Pe scurt

Dacă dorești să explorezi adevărata frumusețe a Sloveniei, poți începe cu aceste trei locuri. Fără îndoială, te vei bucura de o experiență aparte, care îți vor aduce o mulțime de amintiri plăcute.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/