Arad

Ce trebuie sa stii despre vinul Cabernet Sauvignon

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
106

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Probabil ca fiecare persoana are un vin preferat, iar cele obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon, cu siguranta, se afla pe lista de favorite a multora dintre noi. Totusi, cati dintre noi stim cate ceva despre vinurile Cabernet Sauvignon? Mai departe am pregatit cateva informatii care, fara indoiala, iti vor starni curiozitatea.

Strugurii de Cabernet Sauvignon au aparut in urma mixului intre strugurii de Cabernet Franc si Sauvignon Blanc, doua soiuri care sunt foarte populare chiar si in ziua de azi. Au aparut in regiunea Bordeaux la mijlocul secolului al XVIII-lea. Intre timp soiul a devenit unul dintre cele mai comune, strugurii fiind cultivati in toata lumea datorita faptului ca nu sunt foarte pretentiosi. Ii intalnim foarte des inclusiv in Romania, unde vinul este produs cu atentie pentru a dezvolta un buchet plin de arome. Nu degeaba este cunoscut ca fiind regele vinurilor rosii, pentru ca acesta este, de regula, corpolent, intens si exprima virilitate.

Vinurile sunt cunoscute pentru gustul de fructe negre precum ciresele amare sau murele. Pot sa aminteasca, totusi, si de condimente ca nucsoara, cuisoare sau anason. In cazul in care strugurii nu s-au copt foarte bine, vinurile pot dobandi note vegetale, iar notele de menta, salvie sau ceai negru sunt foarte comune. In schimb, daca predomina aromele de fructe uscate precum prune si stafide, atunci cel mai probabil strugurii s-au maturizat complet.

De asemenea, vinurile obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon sunt bogate in taninuri, fiind ideala asocierea lor cu steak-uri, hamburgeri, coaste la gratar si alte preparate „grele”.

Daca se doreste caracterizarea in doar cateva cuvinte, atunci un vin Cabernet Sauvignon impune vigoare, forta si virilitate, astfel ca nu este de mirare ce se este renumit ca fiind „regele vinurilor rosii”. Strugurii dau viata unor vinuri corpolente, intense, cu nuante violacee atunci cand vinul este proaspat, culoare ce se inchide treptat spre rubiniu pe masura ce ajunge la maturitate.

Pentru a dezvolta un buchet aromatic desavarsit, vinul Cabernet Sauvignon din portofoliul Cramei Budureasca, este vinificat cu atentie. Astfel, cine alege Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Premium are certitudinea ca nu va da gres. Strugurii se matureaza lent si, de regula, sunt ultimii care se recolteaza din viile Budureasca. Recoltarea presupune doar alegerea celor mai sanatosi ciorchini, iar strugurii sunt lasati la fermentat in tancuri din inox pentru o perioada de circa 15 – 25 de zile. La finalul procesului de fermentatie, 50% din vin se matureaza in baricuri de stejar american timp de un an.

Totul pentru obtinerea unui vin de o culoare rubiniu inchis, cu un nas inedit de fructe de padure, cu note de tutun. Vinul este corpolent, cu un gust intens de mure si cirese negre, iar taninurile sunt integrate foarte bine. Acesta este un vin care se poate consuma alaturi de fripturi premium din carne de vita, insa straluceste si langa preparate din miel, rata sau langa branzeturi maturate. Pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate, este ideal ca vinul sa fie consumat la o temperatura intre 15 si 17 grade.

Magazinul online al Cramei Budureasca poate fi sursa ta ideala pentru vinuri de inalta calitate. Fie ca le preferi pe cele rosii, albe sau rosé, intotdeauna vei gasi ceva care sa te multumeasca pe deplin si, foarte important, care sa se potriveasca ocaziei. Nu este loc de compromisuri, astfel incat oricare ar fi preferintele tale, aici ai certitudinea ca vei gasi exact ceea ce iti doresti.