Arad

Ce trebuie să știi dacă îți cauți job în Timișoara?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
692

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă îți cauti job în Timișoara sau în alte regiuni ale Banatului, cu siguranță sfârșitul anului 2019 este o perioadă bună. Companiile care au participat la studiul Manpower Group privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă prevăd creșteri ale numărului total de angajări până la finalul acestui an pentru zona de Vest a țării.

Ce profile caută angajatorii?

Atât în cazul candidaților juniori, cât și a celor seniori, experiența de lucru anterioară este principalul criteriu pentru joburile din București și din țară. Pentru candidații seniori companiile continuă să pună accent pe competențele practice și motivația de a lucra în domeniul de interes.

Competențele soft au fost dintotdeauna importante și necesare pentru a putea performa la locul de muncă. În prezent acestea au devenit vitale datorită dezvoltărilor tehnologice și a nevoii de recalificare profesională.

În topul celor mai căutate abilități soft se află creativitatea potrivit unei analize realizate de LinkedIn pe textele anunțurilor de joburi. Pentru angajatorii din România, abilitățile de comunicare, flexibilitatea și adaptabilitatea, proactivitatea, orientarea către rezultate și capacitatea de învățare continuă sunt cele mai importante în selecția și recrutarea de angajați.

Capacitatea de învățarea continuă s-a aflat pentru prima oară în topul competențelor urmărite de companii, cu un procent de 9.38%. Lucru determinat și de nevoia de a adapta joburile și fișa postului pentru introducerea din ce în ce mai accentuată a tehnologiei în fluxul de lucru.

Domeniile cu cele mai multe joburi în Timișoara

38% dintre angajatorii care au participat la studiul Hipo au declarat că vor angaja specialiști cu experiență (candidați cu peste 3 ani experiență), în timp ce jumătate dintre ei au poziții disponibile pentru juniori (absolvenți, studenți, candidați cu experiența sub 3 ani).

În ceea ce privește domeniile în care companiile plănuiesc să facă cele mai multe angajări în Timișoara sunt IT, Vânzări, Customer support, Contabilitate și Inginerie. Pentru prima oară în ultimii 3 ani, domeniul Vânzări a coborât pe cea de-a doua poziție.