Arad

Ce tapet se pune în dormitor?

Ce tapet se pune în dormitor?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 6 luni si 1 zi
Vizualizari
264

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fie că dormim, ne uităm la televizor sau stăm întinși pentru relaxare cu o carte în mână, dormitorul este locul în care ne conectăm la noi. De aceea, este foarte important când amenajăm această încăpere să alegem inspirat. Cu atât mai mult, când discutăm despre aplicarea tapetului în dormitor, o serie de factori sunt de luat în considerare.

Tapet în dormitor – de ce?

Mulți oameni se întreabă, când vine vorba despre tapet, de ce este el indicat în dormitor. Un prim argument pentru a sprijini această idee este acela că, așa cum spuneam, dormitorul este locul în care petrecem cel puțin 6 - 8 ore din zi (poate chiar mai mult) și unde avem nevoie de un ambient plăcut, propice instalării stării de somn sau relaxare.

Ce tapet punem în dormitor?

Așa cum spuneam anterior, dormitorul este un loc unde visurile, relaxarea, spațiul de reverie sunt experimentate de către fiecare dintre noi câteva ore bune din fiecare zi. Cum hainele pe care le purtăm poartă amprenta personală, așa și mobilarea și amenajarea dormitorului nostru, trebuie să ne reprezinte.
Culori, modele, stil, toate diferă de la o persoană la alta. Chiar dacă pereții sunt statici, până și aceștia pot fi aduși la viață prin aplicarea unui tapet.

Așadar, mai jos vom enumera principalele tipuri de tapet ce merg aplicate pe pereții dormitorului tău pentru a crea locul propice exprimării proiecțiilor tale, dar și a cine ești tu:

 • tapet personalizat

De ce tapet personalizat? Pentru ca poate sa transforme dormitorul într-o lume virtuală, imaginară. Când intri în dormitor și vezi un tapet care ilustrează o galaxie, ori un peisaj din Hawaii altfel este ambientul din acea cameră. Te transpune în energia acelui loc, ori te face să dai frâu liber imaginației, fiind propice și pentru stimularea creației.

 • cu imagini diverse

În dormitorul copilului poți pune de exemplu, un tapet cu Cars, ori cu personajele favorite din Frozen. Este valabil și pentru adulți, însă cu un model adecvat vârstei și dorințelor tale. Poți opta pentru o imagine cu oceanul, cu păsări ori cu un câmp de flori sau, diversele modele pe are le poți găsi pe piață.

 • cu modele, diverse figuri geometrice, plante

Aceste tapete sunt cele mai des întâlnite ele reprezentând tot felul de modele care sunt multiplicate pe tapet (pattern-uri). Fie că optați pentru linii, cercuri, modele cu diferite tipuri de frunze, punctulețe, aceste modele creează în combinație cu restul mobilei contraste plăcute pentru ochiul privitorului.

 • cu embross

Pentru cei care nu se declară fan imagini prea încărcate și doresc ceva mai simplist, există acest tip de tapet, care îmbină efectul produs de tapetele 3D cu cel al culorilor care se regăsesc de obicei pe tapetele cu modele, dar și cu modelul de pe acestea. Astfel, se obține un tapet în relief, dar mult mai simplu, elegant.

 • diverse tipuri precum: modern, clasic, vintage, abstract

Prin aceste tipuri de tapete poți transforma dormitorul într-o mașină în timp, alegând modele care să te ducă cu gândul la perioada barocă, clasică ori chiar vintage. Aceste modele realizează combinația perfectă între culorile pastelate ori mai vii, grandoare, rafinament, simetrie și coloanele evidențiate. Ori, din contră pot pune accentul pe efectul de functionalitate față de aspect, simplitate, luminozitate. În cazul tapetelor vintage, acestea pot fi alese astfel încât imaginea creată în dormitor să corespundă unui sub-gen precum baroque, gothic, retro, grunge sau alte astfel de influențe.

Când vine vorba despre abstract putem vorbi despre un mediu ambiant care îndeamnă la comuniunea cu bazele, cu formele, revenirea la forme și fond, comuniunea cu sinele.

 • diverse culori: roșu, mov, maro, gri

În funcție de culoare, fiecare tapet transmite un mesaj. Movul transmite misticism, cosmos, infinit, roșul transmite pasiune, dorință, putere, pe când maroul poate fi asemănat cu femininul, dulceața, cu ideea de calm și neutralitate.

Avantajele aplicării unui tapet

Bineînțeles, un tapet calitativ sau ceea ce noi numim tapet luxury sunt multiple:

 • ascunde diferite defecte ale pereților
 • este ușor de întreținut și curățat
 • este relativ ieftin
 • aplicarea lui se face ușor
 • impact vizual dinamic
 • varietate pentru amenajarea locuinței
 • se poate aplica pe o varietate de suprafețe.

Dezavantajele aplicării tapetului

Printre dezavantajele aplicării tapetului se numără:

 • tapetul lavabil sau semi-lavabil blochează aerisirea optimă a pereților, ceea ce poate duce la formarea de ciuperci
 • dacă în timpul aplicării pereții nu sunt complet uscați, nu se poate aplica tapet
 • tapetul lavabil întâmpină dificultati și la aplicare din cauza greutății peliculei de plastic
 • în ceea ce privește tapetul din hârtie, acesta este sensibil la umiditate și rupere (mai ales din cauza adezivului atunci când este aplicat pe perete)

Indiferent de tipul de tapet pe care-l alegi, ca este tapet personalizat sau nu, discuta cu consultantii de vanzari pentru a putea sa-l protejezi cat mai bine. Exista solutii chiar si pentru tapet!

Autor

 • 0Partener de afaceri

 • EM Inbound Arad - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
 • Arad
 • 0770470210

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari