Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Ce sunt conectorii electrici și la ce îi folosim?

Ce sunt conectorii electrici și la ce îi folosim?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Vizualizari
710

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Aceștia sunt niște dispozitive folosite în circuitele electrice pentru a uni anumite părți din acestea între ele. Sunt în general formate dintr-un ștecher și o bază. Aceștia au funcția de izolare și joncțiune și se folosesc în 4 pași : unire, cositorire, izolare și sigilare. Un conector electric trebuie să fie ușor de identificat vizual și să fie ușor de asamblat și montat.

Care sunt tipurile de conectori electrici?

Chiar dacă au aceeași funcție, sunt mai multe tipuri de conectori electrici dintre care puteți alege. Astfel din gama conectori electrici avem: conectori de semnal, conectori pentru transferul de date, conectori coaxiali, conectori industriali, conectori de putere, conectori audio și video, conectori și terminale pentru cablu și alte tipuri de conectori. Dintre conectorii și terminalele pentru cablu putem scoate în evidență câteva feluri. Terminale izolate și neizolate pentru cabluri.

Acestea se folosesc la conectarea cablurilor și firelor, și reprezintă un atașament metalic, care în cazul celor izolate te și protejează împotriva șocului electric. Pot fi din diferite materiale, cum ar fii cupru, aluminiu sau bimetalice. Capete și manșoane de compresie, acestea sunt niște obiecte care acoperă doi sau mai mulți conectori și care datorită presării cu un instrument special transformă acest ansamblu într-o conexiune monolitică. Îndepărtarea manșonului se face prin tăiere și nu mai poate fi utilizat din nou. Acestea nu distrug conectorii și îi și protejează, de exemplu pe cei de cupru de contactul cu aerul sau apa care poate duce la oxidare. Blocurile terminale nu fac parte din fire, ele sunt niște dispozitive de comutare și pot fi de mai multe feluri : plăcuțe cu șuruburi, blocuri terminale de primăvară, conectori autoblocanți.

Cum să alegi conectorul potrivit?
Atunci când trebuie să alegi tipul de conector pe care îl vei folosi trebuie să ții cont de multe detalii. Este foarte importantă și marca, materialul din care este produs, diametrul comutatoarelor conectate, încărcarea curentă. Pentru asta găsiți tot ce aveți nevoie pe tme.eu. La comutarea pereche aluminiu cupru este de preferat să utilizați blocuri terminale eterogene. La racordarea mai multor fire monofazate trebuie exclusă răsucirea firelor ca și metodă, ci lipirea cu o unealtă specială. Cea mai eficientă însă este sertizarea cu un manșon.

Pentru conductoare de comutare cu secțiuni transversale se folosesc blocuri de borne. Dacă conexiunea se asamblează în subteran se iau măsuri suplimentare de protecție, se etanșează cu silicon întreaga structură într-o cutie de metal, de preferat, pentru a fi protejat de rozătoare. Daca zona este și umedă, atunci se face și termocontracție cu lipici fierbinte.

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro