Arad

Ce pachet de găzduire web să alegi?

Ce pachet de găzduire web să alegi?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Deoarece există mai multe metode de găzdui o pagină web, nici nu știi ce trebuie să alegi, mai ales dacă nu ai prea multă experiență în această arie a IT-ului. De ce ai nevoie? De un server shared? De un VPS? De un server dedicat? Vom încerca să expunem diferențele acestor trei tipuri de găzduire și care ar putea fi cea mai bună variantă pentru cerințele tale.

Ce înseamnă o găzduire shared, dedicată și un VPS

În primul rând, ar trebui să explicăm ce înseamnă fiecare. Am putea compara găzduirea shared cu un oraș. Aici, fiecare locuitor are acces la parcuri, drumuri, și așa mai departe. La fel funcționează și găzduirea shared, fiecare utilizator/ website împart resursele, dar nu întotdeauna în mod egal. Dar e posibil ca un server să împartă o cantitate prestabilită de resurse, iar aici intră în discuție Virtual Private Server.

Un server poate crea mai multe VPS-uri, iar fiecare dintre ele are propriile resurse rezervate. E, practic, o modalitate de a avea acces la beneficiile unui server dedicat, într-un pachet mai mic. Dacă ai un server dedicat, înseamnă că poți să găzduiești, dacă vrei, un singur site pe el. Toate resursele sunt rezervate și folosite acolo unde îți dorești.

Ce ți se potrivește mai bine?

O găzduire shared este, de multe ori, îndeajuns de bună pentru majoritatea oamenilor. Poate suporta un nivel mediu de trafic, mai ales pe platforme precum Wordpress. Dar este, totuși, destul de limitată în privința resurselor. De asemenea, trebuie să știi că există și gazduire web wordpress, care îți oferă performanțe superioare. De aceea, dacă traficul e într-o continuă creștere, ar trebui să te gândești la un VPS.

De exemplu, site-uri restaurantelor necesită cel puțin un VPS, deoarece, pe lângă traficul destul de mare, au diferite plugin-uri care cer resurse. Deși e mai scump decât o găzduire shared, un VPS va îmbunătăți drastic performanța site-ului. În plus, tu vei decide ce vei face cu resursele serverului. Un server dedicat funcționează foarte similar precum un VPS, doar că dispune de mult mai multe resurse, limita e stabilită de tine. Este de la sine înțeles că marile companii au servere de acest gen, uneori mai multe, deși unele dintre ele nu ar avea probleme cu un VPS.

Totul depinde de tine. Depinde de cât de mulți bani ești dispus să cheltui, de traficul pe care estimezi că o să îl ai, etc. Dar dacă vei ajunge peste un anumit prag, e posibil ca o găzduire shared să nu fie îndeajuns. Cu toate acestea, decât să trebuiască să muți site-ul pe o altă găzduire, poate e mai bine să începi direct cu un VPS.