Arad

Ce inseamna colocare server si cand trebuie sa investesti intr-o astfel de solutie?

Ce inseamna colocare server si cand trebuie sa investesti intr-o astfel de solutie?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
68

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Procesul de colocare server este o optiune de gazduire folosita de multe intreprinderi care vor caracteristicile unui departament IT, fara costurile implicate. In general, o corporatie mare are deja o infrastructura in care exista profesionisti ce proiecteaza si gestioneaza totul. Totusi, la inceput de drum, o asemenea echipa poate fi greu de construit. Din fericire, nu va fi nevoie de aceasta si nici de un spatiu suplimentar pentru a-ti amplasa computerele. In schimb, vei putea sa inchiriezi spatiul rack dintr-un data center pentru o conexiune stabila de internet si o latime de banda superioara.

Cum a aparut colocarea si carui public i se adreseaza?

Atunci cand internetul abia a fost lansat, numarul website-urilor era unul redus. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat dupa ce a aparut mai mult continut decat cel postat de universitati si laboratoare de cercetare. Cresterile din anii 90’ au dus la nevoia de a se crea servicii de colocare server, aceste pachete fiind apreciate rapid de industria tehnologiei. Printre cei mai frecventi clienti se aflau firmele de eCommerce, telecomunicatii si servicii industriale. Pe langa acestia, au mai existat providerii de gazduire cloud. In acest tip de afacere, compania inchiriaza spatiu pentru server si apoi il vinde mai departe. Printre clienti se numara si firmele de gazduire web care nu dispun de un centru de date personal.

Ce beneficii ai prin colocare?

Cel mai mare beneficiu consta in faptul ca nu mai exista aceleasi cheltuieli de intretinere si operare pentru server. In mod contrar, vei economisi o parte importanta din buget si-l vei putea investi in alte moduri. In plus, ai posibilitatea de a adauga resurse la computer dupa bunul plac. Astfel, latimea de banda si viteza de incarcare intr-un pachet de colocare server nu vor fi niciodata la capacitate redusa. Spre exemplu, THC.ro, unul dintre cei mai cunoscuti furnizori pe piata din Romania, pune la dispozite data center dotat cu un sistem de racire redundant de tip N+1, care este proiectat special pentru a mentine performantele la un nivel inalt. Fiecare rack este dotat cu cel putin 3 UPS-uri industriale, iar generatorul diesel de 300 KVA este pregatit sa sustina capacitatea electrica pe termen nelimitat. De asemenea, liniile de tensiune asigura un uptime de minim 99,9%, ceea ce inseamna ca website-ul tau va ramane activ in majoritatea timpului.

Ce trebuie sa stii legat de securitate?

Atunci cand tii un server activ din biroul personal, sansa de a contacta un virus este mai mare. Acest lucru se intampla deoarece nu exista nimeni care sa monitorizeze bresele de securitate si nici un firewall de protectie sau alte sisteme asemanatoare. Din fericire, procesul de colocare server te ajuta sa tii persoanele rau intentionate la distanta si sa-ti protejezi datele intr-un mod eficient. Un sediu protejat si monitorizat non-stop este administrat doar de cei calificati si sunt urmate proceduri stricte pentru acces, cum ar fi utilizarea cardului magnetic. Nivelul de control este unul inalt si poti lucra remote pentru a efectua configuratii. Datorita faptului ca echipamentul iti apartine, nu exista limite cu privire la ceea ce poti face si nu trebuie sa cauti furnizori speciali pentru a instala anumite instrumente. Spre exemplu, este decizia ta daca folosesti ASP sau ColdFusion.

Generatoarele de rezerva garanteaza putere in permanenta, iar backup-ul automat se poate realiza pentru a evita orice incident pe termen lung.