Arad

Ce este MGO și ce efecte are

Ce este MGO și ce efecte are

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2256

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Poate ai auzit adesea vorbim duce de MGO și nu ai știut ce înseamnă asta. Mgo sau metilglioxal este substanța activă cea mai importantă și cea care face mierea de Manuka unica. Metilglioxal este componentul care face mierea de Manuka specială și care are niște efecte terapeutice extrem de interesante. Actiunea metilglioxalului a fost dovedita de-a lungul timpului de numeroase studii clinice.

MGO este in acelasi timp un factor de clasificare al mierii, aceasta fiind impartita in functie de acest factor in diferite categorii. Cu cat cantitatea de MGO din mierea Manuka este mai mare, cu atat mierea este mai pretioasa si mai scumpa. Concentratia de MGO se masoara in mg/kg de miere.

De exemplu MGO 250 inseamna ca in acea miere Manuka se regaseseste minim 250mg de MGO intr-un kilogram de miere. Cea mai mare concentratie este de MGO 550 si MGO 800, acestea fiind mieri mai rare si mai scumpe. Chiar daca aceasta cantitate este mica, MGO are efecte considerabile chiar si la aceasta concentratie.

Mierea de Manuka este deosebită prin faptul că arborele de manuka crește doar în noua Zeelandă iar mgo sau metilglioxalul se găsește doar in polenul si nectarul florilor arborelui de Manuka. Metilglioxalul are acțiune antibiotica, antivirala, antiinflamatoare și antimicotica, astfel mierea de Manuka este de mare ajutor în diverse infecții, răceli, gripe dar și în modularea imunității și eliminarea helicobacter pylori. Raspandirea acestei mieri pe intreg mapamondul si faptul ca este tot mai cautata denota eficienta ei si confirma actiunea terapeuitca.

Obtinerea Mierea de Manuka se face de către albine ca orice alta miere din nectarul florilor de Manuka, deosebit fiind doar conținutul acesteia în metilglioxal. Asadar vorbim de un produs rar si deosebit dar care ne poate ajuta extrem de mult pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.