Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Ce este mai exact un Workstation?

Ce este mai exact un Workstation?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
647

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dacă până acum ai confundat termenul de desktop cu termenul de workstation la finalul acestui articol vei şti clar ce înseamnă workstation şi când poţi să foloseşti acest termen corect. Un workstation este un calculator ceva mai special, gândit pentru aplicaţii tehnice şi din domeniul ştiinţei. De obicei este destinat profesioniştilor din diverse domenii, care au nevoie de calculatoare puternice, de procesoare puternice, de memorie RAM suficient de multă pentru aplicaţii complexe şi de spaţiu de stocare foarte mare şi rapid.

Pe lângă arhitectura internă uşor de personalizat în funcţie de nevoile fiecărui client, un workstation va avea nevoie şi de un monitor cu rezoluţie mare, pentru a permite lucrul în condiţii foarte bune. Workstationul este perfect pentru multitasking, pentru programe care au nevoie de GPU foarte puternic. Vezi oferta de workstation refurbished, performante, fiabile și cu garanție.

Specificaţii de top şi putere mare de procesare

De asemenea, un workstation este un PC sau un terminal mainframe legat de o reţea locală LAN, care oferă acces la resurse unor clienţi computer sau servere de reţea. Vom putea folosi workstationul la randare de imagini, la editare video complexă, în CAD, pentru animaţii, modele 3D, calcule matematice complexe. De la mouse 3D la monitoare multiple şi dispozitive de stocare performante şi extrem de rapide, pe toate le putem asocia cu un workstation.

De regulă un workstation e folosit doar de către o singură persoană şi este neapărat conectat la reţele locale, sistemele de operare specifice fiind cele multi-user. În marile corporaţii fiecare angajat va avea un workstation care devine computer personal individual pentru eficienţă sporită în îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Fiecare workstation din ofertele din prezent are un procesor Intel Xeon, IMB Power, AMD Opteron sau Sun UltraSPARC, procesoarele noi de la AMD şi NVIDIA sau Razer sunt şi ele parte a arhitecturilor specifice workstationului. Pe lângă aceste componente esenţiale mai întâlnim suport pentru memorie RAM Error-correcting code (EEC), sloturi de memorie adiţionale ca să extinzi memoria RAM cât ai nevoie, sloturi pentru procesoare adiţionale, sisteme de operare specifice, cu funcţii avansate, plăci video, grafice performante.

Avantajele unui workstation

Din momentul în care ai achiziţionat un workstation termini mai rapid sarcinile complexe, lucrezi mai uşor, poţi lăsa diverse aplicaţii să funcţioneze perioade lungi de timp, fără probleme şi fără lag, ai acces mereu la resurse şi nu apar probleme de alocare a lor când ai nevoie de ele. Plus că ai protecţie mai bună, procesoare optimizate, garanţii mai mari şi suport excelent pentru orice tip de workstation.

Te bazezi pe un workstation mereu, ştii că nu va ceda, are piese de calitate, din materiale de calitate, toate datele sunt în siguranţă pentru că ai şi suport RAID ca să nu pierzi nimic dacă apar probleme hardware. Uzura va fi minimă, primeşti şi certificări ISV, independent software vendor de la cele mai mari şi mai importante companii de pe piaţă.

Trecerea de la desktop sau laptop la workstation este firească şi va fi nevoie de ea doar atunci când ai de realizat o mulţime de sarcini, pentru care foloseşti doar software de ultima generaţie, cu o nevoie de resurse foarte mare. Un workstation va fi întotdeauna o alegere mai bună decât un desktop ceva mai puternic mai ales în companii şi în mediile de afacere unde performanta şi calitatea contează foarte mult.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro