Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Ce este „laminare la rece”a oțelul inoxidabil și a altor metale inoxidabile?

Ce este „laminare la rece”a oțelul inoxidabil și a altor metale inoxidabile?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
1735

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Laminarea la rece este un proces de întărire a obiectului muncii utilizat pentru schimbarea structurii metalelor și este adesea utilizat pentru prelucrarea oțelului inoxidabil. Oțelul inoxidabil laminat la rece ca materie primă are o mare varietate de aplicații în ingineria medicală, aerospațială și auto. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce este oțelul laminat la rece, cum este produs și pentru ce poate fi utilizat.

Ce este oțelul inoxidabil laminat la rece?


Oțelul laminat la rece, uneori abreviat cu CRS, este bine cunoscut pentru că este un material extrem de ductil și este ideal pentru aplicații în care este necesară precizia. Este utilizat în multe aplicații, cum ar fi electrocasnice, mobilier, etc. . În aplicații de construcții, CRS este utilizat în mod obișnuit pentru construirea de garaje, magazii de oțel și alte clădiri industriale.

În termeni simpli, laminarea la rece este procesul de întărire a oțelului prin schimbarea formei sale fără a utiliza căldură. Laminarea la rece, spre deosebire de laminarea la cald, cum ar fi oțelul laminat la cald, poate avea loc numai atunci când un metal este sub temperatura sa de recristalizare. În cazul în care laminarea la cald se realizează folosind temperaturi ridicate, laminarea la rece se efectuează la temperatura camerei. În loc de căldură, stresul mecanic este folosit pentru a schimba structura metalului. Întărirea tulpinilor poate crește apoi rezistența metalului cu până la 20% și, de asemenea, poate îmbunătăți finisarea suprafeței unui metal.

În timpul procesului de laminare la rece, atunci când metalul este supus stresului mecanic, acesta determină o schimbare permanentă a structurii cristaline a metalului. Acest lucru determină o creștere a rezistenței sale și adesea îmbunătățește rezistența la coroziune. Pe lângă îmbunătățirea finisajului de suprafață, un alt avantaj al laminării la rece este o precizie dimensională mai bună.

O bobină din oțel inoxidabil laminată la rece poate fi fabricată cu precizie, permițând producerea metalului la toleranțe extrem de strânse. Acțiunea de întărire a materialului din oțel inoxidabil prin laminare la rece ne permite să atingem diferite niveluri de temperament, cum ar fi ¼ dur, semi-dur și dur. Nivelul de duritate depinde de cât de mult lucru rece a fost făcut pe oțel. Stocurile ¼ dure, semi-dure și dure se reduc în cantități mari (uneori până la 50%). Acest lucru crește punctul de randament, dar scade ductilitatea oțelului. Oțelul ¼ dur poate fi îndoit în spate fără a se rupe, în timp ce otețul semi-dur poate fi îndoit la un unghi de 90 de grade, iar oțelul dur poate fi îndoit la un unghi de 45 de grade fără a se rupe. Metalul laminat la rece este adesea utilizat în aplicații în care metalul trebuie îndoit fără riscul de rupere.

Diferitele familii de oțel inoxidabil care sunt adesea laminate la rece sunt:
- Oțel inoxidabil austenitic
- Oțel inoxidabil feritic
- Oțel inoxidabil martensitic
- Oțel inoxidabil întărit prin precipitare.

Cum funcționează un laminor („moară de laminare”) la rece?

Procesul de laminare la rece a unui aliaj metalic începe fie cu tablă, fie cu bobină de bandă. Aceste materiale sunt plasate în role mari, care îl comprimă și îl strâng sub presiune ridicată chiar sub rezistența sa la tracțiune finală. În funcție de cantitatea de compresie, se obțin diferite proprietăți mecanice și proprietăți de duritate în produsul finit. Prin reducerea la rece, grosimea metalului poate fi redusă prin prelucrarea benzii de oțel printr-o secvență de standuri de laminare tandem. Rolele de pe aceste suporturi sunt stivuite vertical și acționate de motoare uriașe. Motoarele lucrează din greu pentru a aplica o compresie extremă asupra metalului.

Aceste mori iau bobine de produse laminate la cald și le parcurg, făcându-le mai subțiri. Odată ce metalul a trecut prin role și a atins grosimea dorită, se face rulare, dar nu este încă destul de gata pentru utilizare. În acest moment al procesului, metalul este încă prelucrat la rece și, deși are o rezistență ridicată, poate fi fragil. Pentru a înmuia oțelul, trebuie să fie recoacut la o temperatură mai mare, astfel încât să fie mai puțin dificil de lucrat. Odată ce metalul a fost recoacut, este mai ușor să-l folosiți în multe aplicații, deoarece poate fi îndoit și i se poate da formă.

O altă metodă de laminare la rece folosește o moară de inversare, care trece banda înainte și înapoi între mandrine. Aceasta reduce grosimea benzii în timpul fiecărei treceri până când se atinge grosimea dorită. Metalul poate fi redus între 60 și 80% prin laminare la rece și apoi poate fi utilizat la crearea de bunuri de larg consum sau pentru utilizarea în alte industrii.

Sunt beneficii din laminarea la rece a altor metale decât oțelul?

Deși laminarea la rece este folosită cel mai adesea pe oțel, multe aliaje și metale pot fi laminate la rece pentru a-și schimba structura cristalină. Când sunt laminate la temperaturi sub punctul lor de recristalizare, sunt cauzate defecte permanente. Aceste defecte reduc abilitățile cristalelor de a se deplasa în structura metalului, îmbunătățind atât rezistența la tracțiune, cât și duritatea.

Metale precum aliajele de titan, aluminiu și nichel, împreună cu oțelul inoxidabil, pot fi laminate la rece. Deși laminarea la rece a metalelor, cum ar fi bobina din oțel inoxidabil, mărește rezistența metalului și finisarea suprafeței sale, aceasta scade ductilitatea. Același lucru este valabil și pentru sârmele metalice care au fost trase sau laminate la rece. Cu toate acestea, odată ce metalul este recoacut, acesta este gata de utilizare în mai multe moduri.

Metode de lucru la rece pentru fabricare

Extragerea profundă

Prin extragerea profundă a metalului, o bobină laminată este perforată printr-o gaură sau o matriță. Perforatorul este folosit pentru a obține forma dorită. Cavitatea matriței se potrivește cu perforatorul, dar este puțin mai lată, ceea ce permite trecerea și degajarea. Materia primă este forțată în matriță prin forța de compresie. Fiecare operație de extragere este o etapă separată și cu fiecare pas există o reducere a diametrului, crescând înălțimea sau adâncimea piesei. Acest lucru se face pentru a se asigura că, pe măsură ce metalul își schimbă forma, are loc și recristalizarea. Produsele realizate prin desen profund includ carcase pentru baterii, dispozitive medicale implantabile, componente aerospațiale și de apărare pentru aeronave.

Extrudare la rece


Extrudarea este un proces de fabricație important și versatil, deși este încă o tehnică relativ nouă de prelucrare a metalelor. Extrudarea la rece forțează un strat de material printr-o matriță fie la temperatura camerei, fie la o temperatură ușor ridicată. Aceasta produce un produs cu secțiune transversală constantă. Multe metale pot fi extrudate, inclusiv staniu, aliaje de aluminiu, cupru, plumb, oțel și altele.

Ștanțare de precizie

Ștanțarea metalelor este un alt proces de fabricație ideal pentru producerea produselor metalice în care sunt necesare toleranțe restrânse. În procesul de ștanțare a metalelor, o bobină de bandă metalică plată este transformată într-o varietate de forme. Acest proces complex include câteva tehnici diferite de formare a metalelor, cum ar fi ștanțarea, inventarea, perforarea, decuparea și îndoirea, pe lângă multe altele.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/