Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Ce este Cianitului

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
634

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cianitul (cunoscut cu denumirea arhaică Disten) și denumirea în limba engleză Kyanite este o rocă metamorfică, întâlnită cu precădere în sedimente de pegmatite, cuarț abundente în aluminiu.

Proprietăți

Formula chimică - Al2(SiO5)O
Duritate pe scara lui Mohs-4,5
Grad de transparență - Translucid - Opac.

Clasificat în categoria nezosilicatelor de culoare albastră, albă, gri, neagră sau chiar verde în funcție de mediul de formare. Cea mai cunoscută și apreciată culoare este cea albastră. Cianitul are culoarea albastră cu ton mediu relativ uniform distribuită pe toata suprafața. Cianitul are structura lamelară si direcția de clivaj unidirecțională cu sistem de cristalizare triclinic. Datorită durității mici și a structurii lamelare, cianitul nu se fațetează ca pietrele prețioase cu durități superioare. Acestea se folosesc în stare nativă sau parțial formatate.

Proprietăți metafizice

Cianitul stimulează și influențează direct centrii nervoși îmbunătățind activitatea sexuală atât la femei cât și la bărbați. Cianitul oferă o stare de calm și relaxare. Cianitul este recomandat nativilor din zodiile taur, balanță și leu. Aria de răspândire este cu precădere în Rusia, Africa în Kenia, Tanzania, Namibia, Elveția, Franta, Germania, S.U.A. India.

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro